Gerelateerde artikelen

  • Boeken kaften tips en werkuitleg van het kaften Boeken kaften tips en werkuitleg van het kaften
  • Velg van fiets recyclen tot kroonluchter of lamp Velg van fiets recyclen tot kroonluchter of lamp
  • Fiets versieren op koningsdag of voor fiets versier wedstrijd Fiets versieren op koningsdag of voor fiets versier wedstrijd
  • Hoe decoratieve ballen maken met mooi papier Hoe decoratieve ballen maken met mooi papier
  • Theezakjes vouwen theezakje tot kaart Theezakjes vouwen theezakje tot kaart
  • Tour de France creatief knutselen Tour de France creatief knutselen
moeders

Samen fietsroute oefenen naar nieuwe school

Gaat je kind in het komende schooljaar naar de middelbare school en gaat hij/zij straks alleen met de fiets naar school, fiets dan in de zomervakantie een paar keer samen de route. Wijs de kinderen op situaties die de aandacht vragen. Belast het kind niet, maak het niet bang, maar wijs het op gevaarlijke situaties. Bij kruispunten, verkeerslichten en knooppunten even stoppen en extra uitleg geven en wat het beste is om te doen. Overlaad het kind niet met niet relevante aanwijzingen. Leg rustig, overtuigend en bedachtzaam uit. Geen angst creƫren.

De route oefenen is goed en als opa of oma in de buurt wonen, vinden zij het een dankbare taak om dat een paar keer samen te ervaren.
Veilig Verkeer Nederland roept ouders op om samen met de nieuwe brugklasser de route te ontdekken, want ieder jaar zijn zeker 600 fietsende kinderen van 6 tot 14 jaar betrokken bij ongelukken

Voorkomen is beter dan genezen. Alles voorkomen kan niet, maar je inzetten om je kind te laten ervaren wat het is om de route naar school te fietsen is een goede bijdrage aan zelfstandigheid en veiligheid.