Gerelateerde artikelen

  • Strandtas haken van plastic tasjes Strandtas haken van plastic tasjes
  • Leukste evenementen RAI Amsterdam Leukste evenementen RAI Amsterdam
  • Middeleeuwen in Amsterdam Middeleeuwen in Amsterdam
  • Festival Ambacht in Beeld Festival Ambacht in Beeld
  • Zeilen op Waddenzee en meer Zeilen op Waddenzee en meer
  • Fietsen en genieten in grote stad Fietsen en genieten in grote stad
eropuit

Beste popconcerten vanaf nu beleven in Ziggo Dome

Oké, Rotterdam trekt in juli altijd een weekend lang alle aandacht naar zich toe met het North Sea Jazz Festival, maar de overige dagen ben je op het gebied van live muziek toch echt beter uit in Amsterdam. Na Paradiso, de Melkweg, het Bimhuis en de Amsterdam Arena is dit jaar de Ziggo Dome in de hoofdstad verrezen. Deze poptempel, met een capaciteit voor 17.000 bezoekers, heeft een ongeëvenaarde akoestiek en trekt de grootste wereldsterren aan.

Topartiesten voor een topavondje uit
De aftrap werd in juli gegeven door Madonna, Pearl Jam en Marco Borsato. Later dit jaar zullen onder andere George Michael, Lady Gaga, Radiohead, Lionel Richie, Mark Knopfler en Deep Purple hier optreden. Ook Nederlandse bands zoals Bløf staan er binnenkort op het podium. Hier kun je de agenda raadplegen. De Ziggo Dome, die behalve met de auto (er is voldoende parkeergelegenheid) ook uitstekend met de trein of de metro is te bereiken, biedt overigens veel meer voor een avondje uit. In het kubusvormige gebouw bevinden zich verschillende restaurants, café’s en winkels. Je hoeft je dus niet te vervelen als je te vroeg komt en na afloop is er geen enkele reden om je direct in de file te wurmen.

Nieuw muziekkanaal
Klanten van Ziggo digitale televisie hebben sinds kort een nieuw muziekkanaal ontdekt: Ziggo Xite. Deze muziekzender wordt uitgezonden vanuit een eigen studio in de Ziggo Dome. Deze zender is voornamelijk gericht op Nederlandstalige muziek, maar heeft nog een extra verrassing. Alle artiesten die optreden in de Ziggo Dome geven namelijk een kort gastoptreden voor Ziggo Xite, in sommige gevallen met exclusieve nummers. Het beste blijft natuurlijk om zelf aanwezig te zijn tijdens het live optreden, maar als je een keer een concert moet missen is Ziggo Xite een uitstekend alternatief.