Gerelateerde artikelen

  • Insecten prepareren is ook een hobby Insecten prepareren is ook een hobby
  • Lamp borduren met borduurpatroon Lamp borduren met borduurpatroon
  • Cadeau inpakken tips met verschillende materialen Cadeau inpakken tips met verschillende materialen
  • Handenarbeid tegen depressiviteit en stress Handenarbeid tegen depressiviteit en stress
  • Lampenkap uniek maken voor kinderkamer Lampenkap uniek maken voor kinderkamer
  • Genieten, ontspannen, bezig zijn …. met wat ???? Genieten, ontspannen, bezig zijn …. met wat ????
hobby

Bodemschatten opgraven is een interessante hobby

De aarde bevat enorm veel schatten die door de jaren heen in de bodem zijn verdwenen. Hobbyisten gaan hiernaar op zoek en proberen deze verborgen schatten op te graven. Een leuke hobby die niet zoveel voorkomt maar zeer interessant. Door onderzoek te doen naar wat er allemaal in de bodem verstopt is leer je iets over de geschiedenis van de plek die je onderzoekt en krijgĀ  je hebt een idee wat er zich allemaal heeft afgespeeld.

Metaaldetectie
Bij metaaldetectie wordt gezocht naar metalen voorwerpen met hulp van een metaaldetector. Deze methode wordt door professionals toegepast maar ook veel door hobbyisten uitgevoegd. Helaas is het niet altijd makkelijk dingen van waarde te vinden. Wanneer ere wat gevonden wordt is het altijd afwachten wat de kwaliteit van de vondst is. Vaak zijn de metalen door bemesting en zure regen ernstig aangetast. Oude munten kunnen hierdoor veranderen in geoxideerde schijfjes waar de mooie opdruk niet meer zichtbaar is.

Archeologie
Wanneer je nog een stukje verder terug in de geschiedenis wilt gaan kan je door middel van archeologische bevindingen proberen overblijfsels uit oude culturen te achterhalen om zodoende meer informatie over het verleden te achterhalen. Anders dan met een metaaldetector wordt hier ook naar bijzondere stenen, botten en andere voorwerpen gezocht die iets kunnen vertellen over het leven in een andere tijd. In Nederland moet er een opgravingvergunning worden aangevraagd en is er een wettelijke plicht om vondsten te melden. Daarom werken hobbyisten vaak in groepsverband samen met de overheid. Je kan natuurlijk ook een goedkoop vliegticket naar een exotisch land waar men verwacht dat er nog veel schatten in de bodem bevinden. Veel mensen gaan dan ook in groepsverband naar Zuid-Afrika om daar archeologisch onderzoek te doen.

Esmee