Gerelateerde artikelen

  • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Patroon en werkbeschrijving knuffel poes Patroon en werkbeschrijving knuffel poes
  • Breipatroon beer en naaipatroon berenkleding Breipatroon beer en naaipatroon berenkleding
  • Creatief boek maken als herinneringsboek Creatief boek maken als herinneringsboek
eropuit

Inspirerende textiel en kant exposities

De wisselende exposities in museum de Kantfabriek in Horst zijn een aanrader voor creatieve mensen. Een mooi voorbeeld is de nieuwe drieledige expositie “Schouder aan Schouder”, een nieuwe interessante en gevarieerde tentoonstelling
Met deze expositie is men dichter bij de eigen identiteit gebleven en loopt het oorspronkelijke product van de Zuid-Nederlandse Kantfabriek als een rode draad door de  expositie. In deze expositie zullen veel voorbeelden uit eigen depot te zien zijn. Maar ook het productieproces wordt in verschillende fases belicht op de nog werkende machines. ‘Schouder aan Schouder’ krijgt een internationaal karakter met bijzonder kantwerk dat we van het Städtische Museum uit Wesel in bruikleen hebben. Het derde onderdeel toont werk van beeldend kunstenaar Lidwina Charpentier. Zij maakt kunstzinnige kussens, kleding en beelden met vilt als belangrijk materiaal.

SCHOUDER AAN SCHOUDER is te zien van 21 oktober t/m 17 februari 2013.
Museum de Kantfabriek is elke dag geopend van 14.00-17.00 uur behalve op maandag.


Voor meer informatie:  www.museumdekantfabriek.nl