Gerelateerde artikelen

  • Afbinden van stof en verven met textielverf Afbinden van stof en verven met textielverf
  • Applicatie silhouet kinderen voor patchwork of quiltwerk Applicatie silhouet kinderen voor patchwork of quiltwerk
  • Patroon persoonlijke ovenwant naaien Patroon persoonlijke ovenwant naaien
  • Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?
  • Brede retro armband restylen Brede retro armband restylen
  • Bandana ook geschikt om te decoreren Bandana ook geschikt om te decoreren
eropuit

Inspirerende textiel en kant exposities

De wisselende exposities in museum de Kantfabriek in Horst zijn een aanrader voor creatieve mensen. Een mooi voorbeeld is de nieuwe drieledige expositie “Schouder aan Schouder”, een nieuwe interessante en gevarieerde tentoonstelling
Met deze expositie is men dichter bij de eigen identiteit gebleven en loopt het oorspronkelijke product van de Zuid-Nederlandse Kantfabriek als een rode draad door de  expositie. In deze expositie zullen veel voorbeelden uit eigen depot te zien zijn. Maar ook het productieproces wordt in verschillende fases belicht op de nog werkende machines. ‘Schouder aan Schouder’ krijgt een internationaal karakter met bijzonder kantwerk dat we van het Städtische Museum uit Wesel in bruikleen hebben. Het derde onderdeel toont werk van beeldend kunstenaar Lidwina Charpentier. Zij maakt kunstzinnige kussens, kleding en beelden met vilt als belangrijk materiaal.

SCHOUDER AAN SCHOUDER is te zien van 21 oktober t/m 17 februari 2013.
Museum de Kantfabriek is elke dag geopend van 14.00-17.00 uur behalve op maandag.


Voor meer informatie:  www.museumdekantfabriek.nl