Gerelateerde artikelen

  • Recept Italiaans geroosterd brood Recept Italiaans geroosterd brood
  • Italiaans brood focaccia recept Italiaans brood focaccia recept
  • Recept aubergine mozzarella lasagna Recept aubergine mozzarella lasagna
  • Vakantiehuis in Italië zoeken en vinden Vakantiehuis in Italië zoeken en vinden
  • Fietsen via fietshotels in Italie Fietsen via fietshotels in Italie
  • Camping vinden langs het Gardameer Camping vinden langs het Gardameer
hobby

Plan alvast vitamine zon in aan de Adriatische kust

Nu we weer met z’n allen het grootste deel van de dag binnen zitten, met de ramen potdicht en de centrale verwarming op tien verlangen we met smacht op een mooie zomer. Omdat deze het  in ons eigen land dit jaar heeft laten afweten maken we alvast plannen voor de komende zomervakantie. Om volop van de zon en de frisse lucht te kunnen genieten valt de keuze al snel op kamperen. En dan doen we uiteraard in een streek waar de zomer wel doorbreekt, zoals aan de Adristische kust in de omgeving van Venetië.

Natuur in de omgeving van Venetië
Omdat we wel eisen stellen aan de faciliteiten van een camping valt ons oog op camping Marina di Venezia. Venetië is natuurlijk een hele belevenis. Verspreid over 118 kleine eilanden werd in de vijfde eeuw de stad Venetië aangelegd. De hele stad is een meesterwerk dankzij de bemoeienis van van veel beroemde meesterarchitecten aan de bouw ervan, zoals Giorigone, Tintoretto en Veronese. Een typisch gevolg van het wonen in de lagune is het begrip ‘hoog water’. Vanwege een combinatie van factoren wil de stad nog wel eens onder water lopen en zo kan je zelfs op het San Marco plein wel eens natte voeten krijgen, voornamelijk in de winter en in de vroege lente. De Venetianen zijn hier inmiddels wel aan gewend. Door de bouw van een slim sluizensysteem worden de overstromingen in toom gehouden met respect voor de natuur. Dat is voor iedereen beter: als de lagune sterft wordt Venetië onleefbaar.

Ook voor de kinderen
Omdat wij  ook aan de kinderen moeten denken gaan we ook een weekje naar camping Union Lido, waar je een waterparadijs hebt. Voor een goed beeld van de prachtige natuur maken wij een tocht langs de kleinere onbekende eilanden van Venetië. Je ziet hier onder andere verschillende watervogels, viswateren, zandbanken, zoutpannen en modderplaten.

Martine