Gerelateerde artikelen

  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Aftelkalender maken met deze voorbeelden Aftelkalender maken met deze voorbeelden
  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
moeders

Met kinderen praten over financiële omstandigheden

Geef je kinderen een globaal idee over hoeveel geld er binnenkomt en wat de vaste lasten zijn. Kinderen kunnen dan beter begrijpen dat ze niet alles kunnen krijgen. Vertel ze ook gerust wat je zelf fout hebt gedaan met je geld, laat het taboe hierover verdwijnen. De beste manier voor kinderen om te leren is om ze mee te laten denken en voelen met de financiële gezins omstandigheden. Vertel kinderen ook welke fouten jij hebt gemaakt hebt.

Betrek kinderen bij het vakantieplannen, geld sparen en bij het boeken van je reis. Dan zien en ervaren de kinderen hoe het werkt en wat je wel of beter niet kunt doen. Laat ze meedenken en luister naar de kids. Op die manier maak je de kinderen bewust van het dagelijkse leven en het werken met b.v. een vakantiebudget, maandbudget, dagbudget, gezinsbudget…..
Om zowel ouders en kinderen daarbij te helpen is het boek Geld, Gezin & Geluk een aanrader. En dan kan het besparen ook nog op een leuke en spannende manier!