Gerelateerde artikelen

  • Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden
  • Zinken emmer of gieter decoreren Zinken emmer of gieter decoreren
  • Brievendoos maken van schoenendoos Brievendoos maken van schoenendoos
  • Borduurpatroon roosjes borduren op je jeans Borduurpatroon roosjes borduren op je jeans
  • Gratis kleine kruissteek borduurpatronen Gratis kleine kruissteek borduurpatronen
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
hobby

Rituals en crea rond mistletoe of maretak

Vroeger geloofden de mensen dat de mistletoe of maretak voor bescherming zorgde Je liet hem het hele jaar hangen en op kerstavond verving je hem door een nieuwe. In deze periode, tussen de dag van het plukken en het vervangen van de nieuwe, mocht de maretak de grond niet raken. Gebeurde dit toch, dan verloor hij zijn kracht. In Scandinavie stond de maretak voor vrede. Als vijanden elkaar ontmoetten in de buurt van de mistletoe hielden zij een wapenstilstand tot de volgende dag. Deze scandinavische gewoonte leidde tot de huidige traditie van het zoenen onder de mistletoe.
Als je het volgens de correcte etiquette wilt doen moet de man telkens als hij een vrouw kust onder de mistletoe een besje plukken. Als het laatste besje is geplukt mag er niet meer gezoend worden onder deze maretak.