Gerelateerde artikelen

  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
  • Gezond en creatief jaar 2018 Gezond en creatief jaar 2018
  • Bloemcorsage maken met handige tips en trucs Bloemcorsage maken met handige tips en trucs
  • Transferpapier en tips om het te gebruiken Transferpapier en tips om het te gebruiken
  • Snelle sinterklaas surprise maken Snelle sinterklaas surprise maken
moeders

Klussen is echt geen mannenzaak

Waarom zou je met dat ene klusje wachten totdat een man zich laat overhalen om het te doen? Laat je niet wijsmaken dat alleen mannen technisch inzicht hebben en vrouwen niet.  Mannen hebben er namelijk ook vaak niet zo veel verstand van. Vanaf nu houden ze ons niet meer voor de gek. Het enige dat mannen op vrouwen voor hebben is dat zij fysiek een stuk sterker zijn dan vrouwen. Na afloop van hun geklaarde klus laten zij achteloos, maar stralend van trots, het resultaat zien, zonder erbij te vertellen dat het huis bijna was ondergelopen, afgebrand of ontploft en dat ze zo vaak bij de ijzerzaak de verkeerde spullen hebben gekocht dat ze voor hetzelfde geld een professional hadden kunnen laten komen.

Onder andere door het plezier en zelfvertrouwen dat onze mannen halen uit het klussen laten we het vaak zo terwijl uit talloze onderzoeken blijkt dat vrouwen veel beter in staat zijn om rationeel na te denken. De meeste klusjes kan je dan ook prima zelf doen, en iets ingewikkelds als het vervangen van de cv-ketel laat je gewoon door een vakman doen. Als vrouwen alle klusjes in huis op zich zouden nemen zou de wereld een hoop ellende bespaard blijven. Het is belangrijk dat je het basisgereedschap in huis hebt. Met een simpele accu boormachine, waarmee je ook schroeven mee kunt in- of uitdraaien, een hamer, een bahcosleutel  en een waterpomptang kan je negentig procent van de klusjes in huis aan.

Voor het gros van de klusjes, zoals een televisie aansluiten of een lamp ophangen heb je niet eens gereedschap nodig, alleen gezond verstand en uit onderzoek blijkt dat wij dat hebben!  Voor de rest van de klussen kijk je even op internet hoe je deze aan moet pakken (dat doen mannen dus vrijwel nooit) en als je daar extra gereedschap voor nodig hebt bestel je dat eenvoudig op een site als Conrad. Kom op, je hebt toch geen man nodig om een simpel schilderijtje op te hangen?

Lisa