Gerelateerde artikelen

  • Piratendiploma om piratenfeest te organiseren Piratendiploma om piratenfeest te organiseren
  • Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag
  • Gratis borduurpatronen en borduren maar Gratis borduurpatronen en borduren maar
  • Handleiding spiegel mozaieken Handleiding spiegel mozaieken
  • Western feestje is wild west thuis Western feestje is wild west thuis
  • Boekenlegger van kralen maken Boekenlegger van kralen maken
moeders

Leesclub geeft ontspanning en hoe organiseren ?

BRON: http://www.flash-screen.com

Met meerdere personen afspreken om hetzelfde boek te lezen en er dan met elkaar over napraten. Dat geeft gezelligheid, beleving en je zult zien dat iedereen de prikkels weer anders beleeft. Meestal neemt één iemand een initiatief om een boekenclub / leesclub op te richten. Maak een afspraak dat je elkaar eens in de drie maanden ontmoet (kan ook vaker) en steeds weer ergens anders of bij iemand anders thuis.

Iemand heeft de leiding en daarin kan je natuurlijk wisselen. Wie de leiding of gastvrouw is kiest een boek en maakt een samenvatting en bedenkt stellingen om het gesprek te sturen.

Je kan met elkaar afspreken of je een roman, literatuur, recent of ouder boek wil lezen.  Juist boeken, waar je zelf niet voor zou kiezen verruimen je blik. Iedereen haalt wat anders uit het boek en dat kan leerzaam en waardevol zijn.

Door de afspraak die je met elkaar hebt, móet je je boek lezen en dat geeft voldoening. Soms komen emotionele zaken aan de orde. Dus zorg dat je groepje uit vertrouwde mensen bestaat die dat wat er besproken wordt ook binnen jullie groepje houden.
Dus niet meer dan 3 tot 5 personen.

TIP 1 : Je kan het zelfs met je kinderen organiseren en uiteraard pas je daar de keuze van het boek op aan.
Of met je man……..

TIP 2 : voor boek kan je ook film lezen en dan organiseer je een filmclub. Eens in de drie maanden bezoek je een film en aansluitend een uurtje napraten.Zorg ook hier dat iemand de leiding heeft, anders verwatert het gesprek, zeker na een paar glaasjes wijn…..

TIP 3 : De bibliotheek bij jou in de buurt kan tips en contacten geven.