Gerelateerde artikelen

  • Breipatroon kussenhoes en omtrek Breipatroon kussenhoes en omtrek
  • Bloemen maken van papiergaren Bloemen maken van papiergaren
  • Kindermode en jongerenmode zelf maken Kindermode en jongerenmode zelf maken
  • Patroon knuffelauto of speelauto van stof Patroon knuffelauto of speelauto van stof
  • Applicatie silhouet kinderen voor patchwork of quiltwerk Applicatie silhouet kinderen voor patchwork of quiltwerk
  • Patroon persoonlijke ovenwant naaien Patroon persoonlijke ovenwant naaien
hobby

Eén keer wintersporten en je bent voor de rest van je leven verkocht

Als je voor de eerste keer de Alpen ingaat tijdens de wintermaanden zal er iets in je zitten dat je tegen wil houden, maar als je eenmaal aan de frisse berglucht hebt geroken en het gekraak van de poedersneeuw hebt gevoeld ben je verkocht. Je moet het een keer hebben meegemaakt om het te onderkennen, maar na je eerste dag op de skipiste zul je het niet meer kunnen ontkennen: wintersport is een verslavende bezigheid.
Het moet natuurlijk een beetje meezitten met het weer. Sneeuw is natuurlijk een vereiste, maar het is heel erg fijn als deze ’s nachts valt en je gewoon kunt skiën onder een strakblauwe hemel met een koperen ploert aan de horizon. Het moment dat je naar beneden suist en je niets anders hoort dan krakende sneeuw onder jouw ski’s is nergens mee te vergelijken. De onmetelijke vergezichten die je tijdens een afdaling voor je kiezen krijgt geven hier nog een extra glans aan.

’s Morgens op de piste, ’s avonds de après ski

Wie wel eens is gaan wintersporten in het goedkope Frankrijk weet hoe leuk de après ski kan zijn. Nadat je de hele dag inspannend bezig bent geweest kan je hier even lekker uit je dak gaan en feest vieren. Zeker als je voor je wintersportvakantie een paar maanden keihard hebt gewerkt is het lekker om je na een dag op de piste te ontspannen in een skihut en andere leuke mensen te leren kennen. Vergeet alleen niet dat je de volgende dag weer fris op de piste moet staan!

Snel georganiseerd

Ervaren skiërs zullen het beamen: het  scheelt een hoop kosten als je de gehele reis via een gespecialiseerde organisatie als bijvoorbeeld Wintertrex overlaat. Zo heb je de reis, appartement, skipas en eventuele huur van spullen in een keer geregeld en kom je niet voor nare financiële verrassingen te staan.

Lise