Gerelateerde artikelen

  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Creatief boek maken als herinneringsboek Creatief boek maken als herinneringsboek
  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
  • Abstract werken geeft artistieke vrijheid Abstract werken geeft artistieke vrijheid
moeders

De kunst van samen zijn

BRON: 24.media.tumblr.com

Bij elke nieuwe levensfase, zoals kinderen opvoeden, samen zonder kinderen en pensionering (stoppen met werken), vallen opgebouwde zekerheden weg en moet je je weer aanpassen aan de nieuwe situatie. Bij zo’n nieuwe ‘dans’ trap je op elkaars tenen.
Vrouwen kunnen heel kritisch zijn in deze fase(s). Zij offeren zich regelmatig op en geven vaak iets meer, want moeder heeft de sociale rol in het gezin.
Vaders leveren kritiek, bemoeien zich met zaken waar ze nooit mee bezig waren en moeten dealen met een rusteloos gevoel.

Samen zal je hierover moeten praten, voordat het gaat botsen. Ga de gesprekken niet uit de weg en zoek voor jezelf en samen naar nieuwe invullingen van het leven. Geef elkaar de ruimte.
Het is belangrijk bij deze gesprekken dat je je bewust bent van de gevoelens van de ander.

Vraag jezelf af waarom je bij elkaar bent. Geef niet te veel aandacht aan kleine irritaties, maar denk aan dat wat jullie bindt.
In een relatie moet je je gewaardeerd en gekend voelen, als je elkaar te vaak afvalt zal dat een bron van ellende zijn. In grote lijnen elkaar steunen is dus belangrijk. Als je dat mist, attendeer dan niet op een verwijtende manier, maar probeer elkaar te vinden.