Gerelateerde artikelen

  • Film Die laatste zomer is prachtige roman Film Die laatste zomer is prachtige roman
  • Film Amy vertelt uniek levensverhaal Film Amy vertelt uniek levensverhaal
  • Kasteelfeest en hoe larpen Kasteelfeest en hoe larpen
  • Testament of youth vertelt een drama Testament of youth vertelt een drama
  • Film Zurich vertelt een drama Film Zurich vertelt een drama
  • Barbecue voor onderweg en tips barbecueën Barbecue voor onderweg en tips barbecueën
eropuit

Filmtip "Matterhorn" is een bijzondere film over een ongewone ontmoeting

Matterhorn, het regiedebuut van Diederik Ebbinge, o.a. bekend van De Vliegende Panters, is een Nederlandse film en speelt zich af in een klein dorpje waar ogenschijnlijk niets gebeurt… Tot een nieuwe bewoner stof doet opwaaien. De gevolgen zijn ingrijpend. De Nederlandse talentvolle acteurs Ton Kas en René van ’t Hof spelen de hoofdrollen in deze ontroerende tragikomedie.

Matterhorn gaat over Fred (Ton Kas), een eenzame man die sinds de dood van zijn vrouw alleen in een gehucht woont. Zijn zoon ziet hij al jaren niet meer. Hij heeft buren, gaat naar de kerk, maar verder gebeurt er bitter weinig in zijn leven. Tot hij op een dag een toevallige ontmoeting heeft met een vreemdeling (René van ’t Hof) die in het dorp opduikt. Door het contact met deze vreemdeling weet Fred uit zijn beklemmende omgeving los te breken. Hij vindt de moed om met zijn verleden en zichzelf in het reine te komen.
Vanaf 7 februari 2013 verschijnt Matterhorn op het witte doek.

YouTube voorvertoningsafbeelding