Gerelateerde artikelen

  • Pointillisme oefening met inspirate van kunstenaar Pointillisme oefening met inspirate van kunstenaar
  • Hoe bloesemtak maken met papier Hoe bloesemtak maken met papier
  • Verlanglijstje extra mooi maken Verlanglijstje extra mooi maken
  • Trein maken als Sinterklaas surpise Trein maken als Sinterklaas surpise
  • Geluksflesje zelf maken Geluksflesje zelf maken
  • Oranje jurkjes voor jong en oud Oranje jurkjes voor jong en oud
moeders

Eeuwenoude traditie terug in moderne interieurs

In het verleden kwam je ze vooral tegen in bruine kroegen en traditionele huiskamers. Tegenwoordig stelen Perzische tapijten de show in moderne en eigentijdse interieurs. De handgeknoopte tapijten uit PerziĆ« – het huidige Iran – ademen eeuwenoude traditie en zijn echte sfeermakers. Bovendien bieden de wollen tapijten warmte in de koude winter.

Weet je dat je bij IKEA terecht kan voor een grote keuze uit Perzische tapijten.
Perzische tapijten zijn vloerkleden met een verhaal. Ieder tapijt is handgeweven door vakkundige handwerklieden en daardoor uniek. De tekeningen in het tapijt vertellen iets over de streek of familie waar het vloerkleed vandaan komt. De namen van de tapijten verwijzen vaak naar de stad of streek waar het gemaakt is.

Van Kelim Gasghai, tot Hamadan, Belutch en Gabbeh. Iedere soort heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Zo staan de Hamadan tapijten bekend om hun kleurrijke en primitieve motieven en bevatten de Gabbeh kleden patronen uit het dagelijks leven van de nomaden, zoals geiten, kamelen en honden.

Slijtvast en vuilafstotend
Perzische tapijten zijn in twee groepen in te delen. De gladde geweven Kelims – zonder pool – en de geknoopte kleden met open pool. De kleurrijke tapijten hebben niet alleen een prachtige authentieke uitstraling, maar zijn ook slijtvast en vuilafstotend door het gebruik van 100% wol. De tapijten voelen zacht aan je voeten en zijn geluiddempend.