Gerelateerde artikelen

  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’ Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’
  • Museum de Kantfabriek met exposities en meer Museum de Kantfabriek met exposities en meer
  • Expositie in Museum de Kantfabriek Expositie in Museum de Kantfabriek
  • Zakdoekkunst in Museum de Kantfabriek Zakdoekkunst in Museum de Kantfabriek
  • Attracties en zwemmen bij landgoed Nienoord Attracties en zwemmen bij landgoed Nienoord
eropuit

Museum Montmartre in Parijs bezoeken

Iedereen kent de wereldberoemde musea van Parijs. Veel kleiner maar ook leuk om te bekijken is het museum Montmartre. Het ligt naast de enige wijngaard van Parijs. Ooit werd de plek waar deze wijk nu ligt beroemd om zijn wijn. Nu is er nog maar éen wijngaard over gebleven op de zonnigste helling van Montmartre.
Dicht bij die bescheiden wijngaard staat in de Rue Cortot een huis waarin niet alleen de schilders Dufy en Renoir hebben gewoond maar ook Suzanne Valadon met haar geniale, drankzuchtige zoon Maurice Utrillo. Het museum dat er in is gevestigd heet Musée Montmartre en verhaalt de historie van deze voor kunstenaars en wijnranken zo vruchtbare heuvel. Combineer het bezoek aan het museum met een stadswandeling door Montmartre en zie alle tafereeltjes die bekend zijn van de schilderijen van Toulouse Lautrec en Cezanne.