Gerelateerde artikelen

  • Recept Russisch ei is origineel en lekker Recept Russisch ei is origineel en lekker
  • Kerstslingers probleemloos inpakken en uitpakken Kerstslingers probleemloos inpakken en uitpakken
  • Nacht en donker schilderen doe je zo Nacht en donker schilderen doe je zo
  • Decoratie tekenen op koekjes met decoratiepen Decoratie tekenen op koekjes met decoratiepen
  • Theemuts uit wollen dekens maken Theemuts uit wollen dekens maken
  • Wecken van groenten en fruit tips en hints Wecken van groenten en fruit tips en hints

Hoe eieren pocheren

BRON: ifood.tv/blog

Ei pocheren is eieren garen in water met zout en een klein scheutje azijn. Het azijn zorgt ervoor dat je ei sneller stolt. Gebruik verse eieren, omdat bij oudere eieren het wit gaat uitlopen.

Op 1 1/2 liter water gebruik je 2 eetlepels azijn en
2 eetlepels zout en breng het water net aan de kook. Vet een lepel in met vet en breek het ei hierboven. Dompel het ei in de lepel in het hete water. Na enkele seconden kan je het ei van de lepel laten glijden.
Pocheer het ei gedurende maximaal 6 tot 7 minuten. Schep het ei met een schuimspaan uit het water, spoel het af onder koud stromend water om de azijnsmaak te verwijderen.

Het gepocheerde ei is leuk om met Pasen te serveren op toast of bij spinazie.

YouTube voorvertoningsafbeelding