Gerelateerde artikelen

  • Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag
  • Brasserie en bioscoop goede combi Brasserie en bioscoop goede combi
  • Rotterdam vanuit de lucht beleven Rotterdam vanuit de lucht beleven
  • Bus varen en rijden in Rotterdam Bus varen en rijden in Rotterdam
  • Operadagen in Rotterdam Operadagen in Rotterdam
  • Wandelen in stadspark en museum bezoeken Wandelen in stadspark en museum bezoeken
eropuit

Internationale poppen- en berenbeurs

De cruiseterminal in Rotterdam wordt met Pasen omgetoverd tot een walhalla voor liefhebbers van poppen en teddyberen. Honderden exemplaren worden hier samengebracht voor een internationale poppen- en berenbeurs.

Uitzicht over de Maas, de skyline van Rotterdam en de elegante Erasmusbrug. De Cruise Terminal Rotterdam vormt een attractie op zich. Over locaties met een verhaal gesproken: vanuit de Cruise Terminal Rotterdam vertrokken vanaf 1873 duizenden gelukszoekers naar New York. Dé plek dus waar dromen werden waargemaakt. De letterlijke en
figuurlijke grootsheid is er nog steeds te proeven; de enorme ruimtes en de wetenschap dat dit voorheen vertrek- en aankomsthallen waren zorgt voor een bijzondere sfeer. Het pand kenmerkt zich door 6 bogen en herbergt een evenementenhal van 3800 m2. U wordt al enthousiast bij de aanblik van de Cruise Terminal als u komt aanrijden over de Erasmusbrug. Via de beursvloer kunt u genieten van het spectaculaire uitzicht over de Rotterdamse skyline.

Vanaf 1873 tot midden 1970 heeft de Wilhelminakade in het teken gestaan van de Holland Amerika Lijn (H.A.L.). Bekende stoomschepen als “De Rotterdam”, “De Nieuw Amsterdam” en “De Statendam” brachten in de deze periode duizenden passagiers van Rotterdam naar New York en weer terug. Het huidige Hotel New York was toen het
hoofdkantoor. In de Cruise Terminal Rotterdam bevonden zich de aankomst- en vertrekhallen. Door de groeiende populariteit van het vliegen verdween de H.A.L. in de jaren 70. Inmiddels liggen er sinds 5 jaar weer regelmatig cruiseschepen aan de kade. Met de verhuizing van het H.A.L. hoofdkantoor van Curaçao naar de Kop Van Zuid in 2007
werd de Holland Amerika Lijn weer officieel geopend.
Website: www.cruiseterminalrotterdam.nl
PARKEREN: Rondom de Cruise terminal zijn diverse parkeerterreinen. Per 1 januari 2012: gehele Wilhelminapier
betaald parkeren op ma t/m za tussen 09.00 en 23.00 uur & op zondag tussen 12.00 en 23.00 uur (€ 3 per uur).
De betaalautomaten accepteren uitsluitend een chipknip of creditcard.
Parkeergarages:
Parkeergarage World Port Center, Wilhelminakade 981 (geopend van 06:30 – 23:30 uur)
Parkeergarage Maastoren: Wilhelminakade 101
Parkeergarage Erasmusbrug: Willemsplein 2 (overzijde van de brug)
Gratis parkeren kan op Katendrecht. Tussen de brede Hilledijk en Maashaven