Gerelateerde artikelen

  • Tour de France creatief knutselen Tour de France creatief knutselen
  • Fietsen als hobby Fietsen als hobby
  • Natuurwandeling en kwekerij bezoeken Natuurwandeling en kwekerij bezoeken
  • Fietsen en genieten in grote stad Fietsen en genieten in grote stad
  • Korte fietstochten in Nederland Korte fietstochten in Nederland
  • Fietsroute in Noord Holland Fietsroute in Noord Holland
eropuit

Fietsen met mountainbike door de grotten

In en rond het vestingstadje Valkenburg in het Zuiden van Limburg is van alles te doen: een kabel-en rodelbaan, ondergrondse mergelgangen, familiepretparken, musea, de enige hoogteburcht van Nederland, een thermaal badhuis, en twee wieleradventures onder en boven de grond.
Onder Valkenburg ligt een gangenstelsel van ± 250 km, die je met een gids kunt bezoeken. Maar dat kan avontuurlijker. Je stapt op of in een speciaal voor de grot aangepaste “grotbike” of quad en je legt een parcours af in Europa’s grootste onderaardse mergelgrotten. Doe wel wat warms aan, want het is er ± 12 graden.

Voor meer informatie surf je naar