Gerelateerde artikelen

  • Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden
  • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Baby pet patroon en werkbeschrijving Baby pet patroon en werkbeschrijving
  • Sjabloon afdruk kattenpootje voor decoreren Sjabloon afdruk kattenpootje voor decoreren
moeders

Krijgen depressieve vaders een huilbaby ?

BRON: humorlaugh.com
BRON: humorlaugh.com

Gelukkig hebben mijn kinderen een vrolijke papa 😉
Vaders die tijdens de zwangerschap van hun kind depressieve klachten hadden, krijgen vaker een huilbaby. Daar komt nog eens bij dat vooral zoontjes van depressieve vaders zes maanden na hun geboorte vaker angstig zijn. Dat concludeert Mijke van den Berg, psychiater van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam in een proefschrift waarop ze promoveerde.

De arts onderzocht bij haar onderzoek vaders die voor de zwangerschap al psychiatrische klachten hadden. Het is al langer bekend dat psychiatrische klachten van de moeder een rol spelen bij de ontwikkeling van het ongeboren kind. Zij pleit voor verder onderzoek naar de invloed van vaders op de ongeboren kinderen.

krijgen depressieve vaders huilbaby
BRON: humorlaugh.com

Vaders kunnen met hun klachten de psyche van de moeders beïnvloeden, die de verschijnselen vervolgens weer doorgeven aan hun ongeboren kind. Het zou volgens de promovenda ook zo kunnen zijn dat het gezin, door de problemen van de vader, meer maatschappelijke problemen heeft zoals een laag inkomen of slechte huisvesting. Deze problemen zouden op hun beurt weer impact kunnen hebben op de psychische gesteldheid van de moeder, die de problemen vervolgens doorgeeft aan haar ongeboren kind. Een derde verklaring zou volgens Van den Berg kunnen zijn dat de kinderen de verschijnselen genetisch van hun vader hebben meegekregen.