Gerelateerde artikelen

  • Blokken gooien met zelfgemaakte blokken Blokken gooien met zelfgemaakte blokken
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
  • Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon
moeders

Waar leren kinderen fagot, hoorn, hobo, klarinet of fluit spelen

Waar leren kinderen fagot, hoorn, hobo, klarinet of fluit spelen

Fagot? Hoorn? Hobo? Wat zijn dat voor instrumenten? Tijdens het BASIS muziekprogramma van het Koninklijk Conservatorium leren kinderen hier alles over. 

Fagot, hoorn en hobo. Dit zijn niet de eerste instrumenten waar mensen aan denken als ze hun kind een muziekinstrument willen laten leren spelen. Dat is jammer, want het zijn schitterende instrumenten met een uniek geluid waar prachtige muziek mee gemaakt kan worden. Het koninklijk Conservatorium start in september 2013 een programma speciaal voor 8- en 9-jarigen die blaasinstrumenten willen leren spelen. De instrumenten die worden aangeboden zijn de hiervoor genoemde fagot, hoorn, hobo, plus klarinet en fluit, de meer bekende instrumenten van het klassieke blaaskwintet. Tijdens de lessen maken de kinderen kennis met hun instrument en leren ze op een speelse manier in groepsverband liedjes te zingen en vervolgens te spelen. De lessen vinden plaats in het kwintet verband, dus alle instrumenten samen, maar wel in kleine groepjes. Zo leren kinderen van meet af aan samen te spelen en kunnen ze al snel als kwintet optreden. Hartstikke leuk!

Aanmelden voor BASIS kan nog op www.koncon.nl/basis. Hier is ook meer informatie te vinden over de lessen en de docenten