Gerelateerde artikelen

  • Recept Pesto alla Genovese Recept Pesto alla Genovese
  • Welke schooltas voor de brugklas Welke schooltas voor de brugklas
  • Welk speelgoed bij 1-2 jaar? Welk speelgoed bij 1-2 jaar?
  • Pizza kit is een snelle pizza met een beetje hulp Pizza kit is een snelle pizza met een beetje hulp
  • Geurstokjes en welke geur in welke kamer Geurstokjes en welke geur in welke kamer
  • Groene woonkamer en tuinkamer digitaal inrichten Groene woonkamer en tuinkamer digitaal inrichten

Pinterest

  • Servetten decoupage
  • Werken met acryl en
  • Servettentechniek op
  • Originele handtassen
  • tiny crochet pompoms
  • Eieren marmeren

Meest bekeken

  • Punniken en patronen Punniken en patronen
  • Schminkvoorbeelden en hoe schminken Schminkvoorbeelden en hoe schminken
  • Masker maken met gips of gipsverband Masker maken met gips of gipsverband
  • Hoe palmpasenstok maken Hoe palmpasenstok maken
  • Kop en schotel haakpatroon Kop en schotel haakpatroon
  • Bloemen en bloemenslingers van papier Bloemen en bloemenslingers van papier
moeders

Welke pasta met welke saus

BRON: steamykitchen.com
BRON: steamykitchen.com

Iedere soort pasta is eigenlijk ontworpen voor een bepaald soort saus. Wat je daarvoor gewoon moet onthouden is :

  • verse pasta neemt veel saus op
  • gedroogde pasta ‘draagt’ als het ware de saus

Dus combineer verse pasta met lichte verfijnde sauzen op basis van boter, bouillon en room.
Combineer gedroogde pasta met stevige sauzen op olie-basis.
Combineer stevige pastasoorten zoals penne en grote schelpen met sauzen met een vulling. Deze pastasoorten kunnen grovere ingrediënten vasthouden.

Lichte sauzen gebruiken bij spaghetti of een fijne pastasoort.
Romige dikke sauzen gebruiken bij lintvormige pasta, zoals fettucini.

Lees meer bij steamykitchen.com of klik op de afbeelding.