Gerelateerde artikelen

  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Aftelkalender maken met deze voorbeelden Aftelkalender maken met deze voorbeelden
  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
moeders

Relaxen aan het Gardameer met kinderen

Het Gardameer is een van de favoriete vakantieplekken van veel Nederlandse gezinnen. Ieder jaar zijn er veel mensen die een camping in Italië boeken in de buurt van dit meer. Het is een heerlijke plek waar kinderen kunnen spelen in het water en waar ontzettend veel te doen en te zien is.

Het gebied van de Bardolino wijn
De Barlodino wijn is een van de bekendste wijnen van deze streek. Het is een rode zoete wijn met een hoog alcohol percentage. Dat komt door de speciale manier van druiven persen. Deze worden namelijk eerst gedroogd waardoor de suiker geconcentreerd wordt. Hierdoor wordt de wijn extra zoet. Er is in Bardolino (het plaatsje bij het Gardameer) zelfs een wijn museum te vinden.

Uitzicht vanaf de Monte Baldo
Als je op vakantie bent in Italië, dan wil je natuurlijk ook wat van de prachtige natuur zien. De bergen van Monte Baldo bieden prachtig uitzicht. Hier vind je veel mensen die bergsporten beoefenen als klimmen en paragliders. Je hoeft gelukkig niet zelf naar de top te klimmen als je niet wilt, want er gaat een kabelbaan naar het hoogste puntje.

Uitstapje naar de dierentuin
Kinderen vinden grote dieren fantastisch. Vlakbij Camping Weekend ligt het Parco Natura Viva. Het is een groot park met exotische dieren. Dieren uit Afrika, Amerika, Azië, Oceanië en Europa maken de dierentuin helemaal compleet. Dit is een dagje uit voor het hele gezin. Ze hebben helaas geen Engelse website, maar bij de dieren kun je zien bij welke dieren er kleintjes verwacht worden of bij welke dieren net een kleintje is geboren.

Martine