Gerelateerde artikelen

  • Recept snelle gezonde soep Recept snelle gezonde soep
  • Recept Russisch ei is origineel en lekker Recept Russisch ei is origineel en lekker
  • Socca chips en socca met uien recept Socca chips en socca met uien recept
  • Creatief cadeau idee in een glazen potje Creatief cadeau idee in een glazen potje
  • Simpel recept pate en patevorm Simpel recept pate en patevorm
  • Recept focaccia (It) en fougasse (Fr) Recept focaccia (It) en fougasse (Fr)

Recept bloedrode Red Velvet cupcakes

BRON: Bonappetit.com
BRON: Bonappetit.com

Zijn jullie ook zo’n fan van cupcakes? Speciaal voor de bioscooprelease van het nieuwe vampire drama Byzantium op 11 juli 2013 krijg je dit heerlijke recept voor bloedrode Red Velvet cupcakes.

Ingredienten voor de cream cheese frosting

500 gram suikerbakkerspoeder of poedersuiker
125 gram cream cheese (Mon Chou, ricotta)
125 gram zachte ongezouten boter
1 theelepel appelcider azijn of citroensap
Rode sprinkles ter decoratie (voor de bite!)

Benodigde materialen
2 muffin-/cupcakeblikken voor 12 stuks
24 cupcake case
Mixer
Spatel
Mengkommen
Maatlepels

BRON: sweetpeaskitchen.com
BRON: sweetpeaskitchen.com

 

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en leg de cupcake cases in de bakblikken. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en het zuiveringszout in een mengkom.
  2. Mix in een andere mengkom de boter en suiker samen tot een zacht mengsel. Als de boter en suiker goed zijn gemixt, voeg je de rode kleurstof en het vanille extract toe.
  3. Voeg tijdens het mixen van dit roodgekleurde beslag één eetlepel van het ‘droge’ mengsel (bloem, cacao, bakpoeder en zuiveringszout) uit de andere mengkom toe.
  4. Direct daarna voeg je een ei toe, gevolgd door nog wat van het droge mengsel, het tweede ei en tot slot de rest van het droge mengsel.
  5. Als laatste voeg je de karnemelk en appelcider azijn toe aan het gekleurde deeg. Wanneer dit allemaal goed is gemengd, vul je de cupcake cases voor twee derde met het rode deeg.
  6. Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. De baktijd kan per oven verschillen, dus houd de cupcakes goed in de gaten.
  7. Controleer of de cupcakes gaar zijn door tegen het einde van de baktijd een cocktailprikker in de cupcakes te prikken; wanneer deze er droog uitkomt zijn ze gaar.
  8. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze goed afkoelen. Zorg dat de cupcakes volledig zijn afgekoeld voordat je de frosting erop spuit, in verband met smelten!
  9. Als de cupcakes zijn afgekoeld kun je aan de slag met de frosting.
  10. Doe de poedersuiker of het suikerbakkerspoeder in de mixer en mix deze goed door. Op deze manier zijn alle klontjes weg en ben je verzekerd van een satijnzachte frosting.
  11. Voeg de cream cheese en boter toe en mix het geheel goed samen. Als het mengsel goed gekneed is, voeg je de appelcider azijn of citroensap toe. Je zult zien dat het mengsel direct gladder en glanzender wordt.
  12. De frosting is nu klaar om op de cupcakes te gebruiken. Je kunt hiervoor een spuitzak met spuitmondje gebruiken voor een authentieke ‘swirl’ of rozet, maar je kunt ook met een paletmes de frosting opbrengen. Wanneer je kiest voor de swirl of rozet spuit je met behulp van een spuitzak een mooie toef op elke cupcake. Wil je liever met het paletmes de frosting aanbrengen, neem dan wat frosting ter grootte van een walnoot op je paletmes en plaats deze bovenop de cupcake. Terwijl je de cupcake in je ene hand ronddraait verdeel je met het paletmes in je andere hand de frosting evenredig over de cupcake. Tot slot kun je de cupcakes naar smaak besprenkelen met rode suiker, sprinkles of andere mooie decoratie!

Meer lezen over de film “Byzantium”, klik op : filmtip-byzantium-is-vampire-drama

Alena