Gerelateerde artikelen

  • Bloemen maken van papiergaren Bloemen maken van papiergaren
  • Patroon knuffelauto of speelauto van stof Patroon knuffelauto of speelauto van stof
  • Drinkglas als waxinelicht houder versieren Drinkglas als waxinelicht houder versieren
  • Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken
  • Handleiding spiegel mozaieken Handleiding spiegel mozaieken
  • Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?

Tips hoe een knutselhoek inrichten

tips hoe knutselhoek inrichten
BRON: flickr.com

Voor veel kinderen is inmiddels de zomervakantie begonnen. Gelukkig is het nu ook precies mooi weer in Nederland. Helaas kennen we de Hollandse zomers inmiddels en weten we dat er dagen zullen zijn, dat de kinderen zich stierlijk vervelen omdat het buiten regent. Als je in een klein hoekje een knutselhoekje maakt, dan hebben de kids altijd iets te doen en kunnen ze vriendjes en vriendinnetjes uit nodigen.

Benodigdheden voor een knutselhoek
Een vierkante tafel
Twee stoeltjes
Kastjes
Knutselspullen

De knutselhoek inrichten
Een knutselhoek maken is heel makkelijk. Je plaatst de tafel in de hoek. Op die manier zijn twee ‘knutselplekken’. Als je geen vierkante tafel hebt, kun je ook kastjes kopen die op werkhoogte van de kids zijn. Dan kan de bovenkant van de kastjes worden gebruikt als ‘tafelblad’ en kan alles meteen worden opgeruimd in de lades. Als je wel een tafel hebt, hang de kastjes er dan boven zodat de kinderen er nog bij kunnen of  zet die naast de tafel neer zodat ze zelf alles kunnen pakken en opruimen.

Benodigde spullen
En knutselhoek is natuurlijk pas compleet met de juiste knutselspullen. Potloden, pennen, stiften, papier, scharen en lijm heb je in ieder geval nodig. Deze kun je vrij goedkoop bij de HEMA kopen. Met een kortingscode van de Hema kun je het online nog goedkoper bestellen. Daarnaast is het leuk om oude kleding te bewaren. Oude overhemden kunnen als verfschort gebruikt worden en sjaals kunnen ze knippen en plakken tot een eigen kunstwerk.

Laura