Gerelateerde artikelen

  • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Persoonlijk en origineel inpakpapier zelf maken Persoonlijk en origineel inpakpapier zelf maken
  • Baby pet patroon en werkbeschrijving Baby pet patroon en werkbeschrijving
  • Sjabloon afdruk kattenpootje voor decoreren Sjabloon afdruk kattenpootje voor decoreren

Hoe geboortebord maken voor in de tuin

Tegenwoordig zien we bij geboortes vaak leuke elementen in de tuin staan. Verschillende vormen dieren of bekende figuren zijn geen uitzondering meer.  Vaak zijn deze elementen best prijzig om te huren. Terwijl zelf maken goedkoper is en leuk om te doen.
Een medewerker van Praxis vertelt hoe dit in zijn werk gaat.

BRON: media-cache-ec2.pinimg.com
BRON: media-cache-ec2.pinimg.com

Kies je onderwerp
Alles begint met het uitkiezen van een ontwerp. Hiervoor kun je gewoon het internet afzoeken. In principe kan elke plaatje gebruikt worden. Populaire afbeeldingen zijn Disney figuren zoals de beer Winnie the Pooh en Nijntje van Dick Bruna.
De standaard ooievaar blijft het ook altijd nog goed doen.

Vergroot het uit
Wanneer je de afbeelding gekozen hebt is het tijd om het uit te vergroten op een MDF plaat. Deze zijn bij de bouwmarkt te verkrijgen in diverse dikten en afmetingen. Nu heb je twee mogelijkheden om de afbeelding op het hout te krijgen.

Optie 1.
Je verdeelt het papier waarop je de afbeelding geprint hebt in vakjes. Deze vakjes maak je ook op het MDF en tekent elk vakje over. Op deze manier breng je het ontwerp op schaal over.

Optie 2.
Is iets eenvoudiger maar vergt alleen een beamer. Vaak is deze wel te lenen van iemand of via je werk. Je projecteert dan de afbeelding op de plank en trekt de lijnen over op het materiaal. Op deze manier krijg je een snelle en realistische kopie op de grootte die jij wilt.

Zaag het uit
Nu de afbeelding op de plaat staat is het tijd om om hem uit te zagen. Dit gaat het snelste met een decoupeerzaag. Wanneer je begint met zagen zorg dan wel dat de plaat goed vast ligt op de tafel. Dit kun je doen met lijmklemmen.
LET OP tijdens het zagen op het werkblad onder de plaat MDF. Je zal de eerste niet zijn die door de werkbank zaagt !!!!

Schilderen
De volgende stap is het schilderen van het element. Hiervoor dien je het element eerst in de grondverf te zetten. Daarna kun je met diverse kleuren het element verder inkleuren. Let wel op dat je de lijnen er daarna weer op moet overtrekken. Dit kan weer met de beamer of met het ruitjespatroon.

BRON: media-cache-ak3.pinimg.com
BRON: media-cache-ak3.pinimg.com

Plaatsen
De verf is droog en het element is af en klaar om in de tuin gezet te worden. Het enige wat nog rest is met een accuboormachine gaatjes boren in het element en door een PVC pijp en deze twee dan met boutjes en moeren aan elkaar vast te zetten.

Op deze manier heb je een leuk origineel geboorte element wat je de komende jaren kunt gebruiken voor menig geboorte en kunt uitlenen aan vrienden …..

 Stefan