Gerelateerde artikelen

  • Rozen van papier en papieren rozen maken Rozen van papier en papieren rozen maken
  • Nieuwjaarsdag en wat kunnen we gaan doen Nieuwjaarsdag en wat kunnen we gaan doen
  • Uittips ideeën in 2016 Uittips ideeën in 2016
  • Wat doen tijdens Advent en Kerstperiode Wat doen tijdens Advent en Kerstperiode
  • Winter beleven in Openluchtmuseum Arnhem Winter beleven in Openluchtmuseum Arnhem
  • Haakpatronen kerstversiering Haakpatronen kerstversiering
eropuit

Wat is een drakenboot en wanneer Drakenbootraces In Nederland

waar en wanneer drakenbootraces in nederlandHeb jij wel eens gehoord van een drakenboot? Nou, ik niet. Tot ik las dat er jaarlijks, eind juni, een festival wordt georganiseerd in o.a. Apeldoorn. Veel kleurrijke versierde boten gaan in een speciale race de strijd met elkaar aan in het laatste weekend van juni. Ook aan wal is er genoeg te beleven, zoals een Chinese vlaggendans, zangers, dj’s en een culturele markt.
Voor het proramma en meer informatie surf je naar drakenbootfestival.nl

“Het hele weekend bruist de stad van feestelijke én sportieve activiteiten. De oevers worden omgetoverd tot een verrassend decor met een chinees tintje, waar in een gezellige sfeer voor jong en oud van alles te zien en te doen is. Er zijn leuke bandjes, prachtige steltenacts, dj’s, een kindercircus en nog veel meer.

Elk jaar zijn er drakenbootraces. Volgens een oude chinese traditie strijden vele teams in drakenboten tegen elkaar. Op zaterdag zijn het teams van Apeldoornse bedrijven die, aangemoedigd door het luide tromgeroffel en het gejuich van het publiek, proberen een podiumplaats te bemachtigen. Op zondag zijn de Apeldoornse buurten aan de beurt. Een groot spektakel!”

YouTube voorvertoningsafbeelding YouTube voorvertoningsafbeelding