Gerelateerde artikelen

  • Nacht en donker schilderen doe je zo Nacht en donker schilderen doe je zo
  • Bloemen en bladeren drogen tips en trucs Bloemen en bladeren drogen tips en trucs
  • Muur behangen met stap voor stap uitleg Muur behangen met stap voor stap uitleg
  • Recept focaccia (It) en fougasse (Fr) Recept focaccia (It) en fougasse (Fr)
  • Hoe mango schillen in kleine stukjes Hoe mango schillen in kleine stukjes
  • Hoe broodhaantje en vlechtbrood maken en bakken Hoe broodhaantje en vlechtbrood maken en bakken

Welke soorten kaas op de kaasplank

welke kaas soorten op de kaasplank kaasverdelerWil jij ook weten welke soorten kaas je op de kaasplank kunt gebruiken? Ik heb zoveel plezier van de handige kaasplankverdeler van Albert Hein, dat ik die graag met jullie wil delen. Klik op de afbeelding om te printen om vervolgens de perfecte kaasplank te kunnen samenstellen.

Hoe het werkt?
Simpel:

  1. Kies één kaas uit de vijf kaasgroepen
  2. Varieer binnen de kaasgroepen van mild naar extra pittig
  3. Voor een borrel reken je op 150 gram kaas per persoon
  4. Als dessert reken je op 75 gram per persoon
  5. Leg de kazen meer dan een uur voor gebruik buiten de koelkast, dus serveer op kamertemperatuur
  6. Gebruik voor iedere kaas een ander mes !!!!!
  7. Serveer er stukjes stokbrood bij, want dat neutraliseert de smaak
  8. Noten, confituren (appelstroop of pruimenjam), vijgen en notenbrood versterken de smaak van de kaas

Bij Albert Hein vind je ook nog een Italiaanse , Franse en Hollandse kaasplank.