Gerelateerde artikelen

  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Tekenen en kleuren op stoffen poppen Tekenen en kleuren op stoffen poppen
  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
  • Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon
eropuit

Duurzame uitjes in de belangstelling

BRON: 1.nieuwsbladcdn.be
BRON: 1.nieuwsbladcdn.be

Duurzame uitjes als vrijetijdsbesteding. Meestal staan we er niet zo bij stil als we op pad gaan: wat voor effect heeft ons gereis en onze vrijetijdsbesteding op het milieu? Het is natuurlijk een verschil of je gaat karten met het gezin of dat je een stukje gaat fietsen. En als je kookt, bak je dan iets voor drie uur in de oven of maak je een lekkere salade? Duurzaam zijn is eigenlijk heel simpel als je erover nadenkt en ook voor leuke dingen doen hoeft het helemaal niet ingewikkeld te zijn.

Duurame uitjes zoals een Dagje Duurzaam Dorp

DDD is een initiatief van de VV van Olst-Wijhe. In dit dorp zijn verschillende duurzame initiatieven bij elkaar gekomen en dat trekt mensen. De VVV heeft dus de DDD opgezet zodat mensen langs de duurzame projecten geleid worden zoals woningen die volledig op eigen geproduceerde energie werken zoals zonnepanelen en andere natuurlijke energie. Uiteraard zit er een duurzame lunch bij dit uitje inbegrepen, dus je kunt hier letterlijk van de duurzaamheid proeven!

Duurzame uitjes zoals duurzame boerderijen op het Pieperpad

Het Pieperpad is precies zoals het klinkt: een pad met piepers. Pieperboeren om precies te zijn. Deze 100 km lange route (die je natuurlijk milieubewust op de fiets doet) leidt je langs allemaal duurzame pieperboeren waar je van de aardappelen kunt proeven en waar je kunt ontdekken hoe ze verbouwd worden. Leuk om te doen met knideren om hen te laten zien dat aardappelen van het land komen en niet uit de supermarkt.

Voordat je een uitje plant, denk dan heel even na of het niet duurzamer kan. Duurzame uitjes zijn namelijk hartstikke leuk en dus ook nog goed voor het milieu!

Beau