Gerelateerde artikelen

 • Goed gesprek met puber tips Goed gesprek met puber tips
 • Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon
 • Kinderfeestje organiseren en een goed idee Kinderfeestje organiseren en een goed idee
 • Kleurenklok geeft grip op tijd Kleurenklok geeft grip op tijd
 • Kind en geweld Kind en geweld
 • Glossy tijdschrift Kek Mama vernieuwd Glossy tijdschrift Kek Mama vernieuwd
moeders

Puber begeleiden en opvoeden

puberHeb je een puber in huis en ben je op zoek naar eerlijke en waardevolle aanvulling over de omgang met de soms onbegrijpelijke puber.
Oprechte en openstaande communicatie met de puber is hét opvoedinstrument bij uitstek voor puberende kinderen. Het schenkt ze vertrouwen en dat hebben ze juist op die leeftijd heel hard nodig. Maar veel ouders communiceren juist dán onvoldoende. Die hebben hun hoofd vol van hun eigen drukke leven en plaatsen hun pubers al gauw in een hokje: ‘lastig, maar ja, de puberteit hè……’

Kinderen in de puberleeftijd ondergaan veel fysieke, maar vooral ook emotionele veranderingen. In hun eigen ogen zijn ze al redelijk volwassen, maar krijgen ze eigenlijk wel de kans om zich echt tot volle wasdom te ontwikkelen? Vaak schort het aan aandacht en vertrouwen van hun ouders en moet er eerst iets ontoelaatbaars gebeuren voordat ouders oog krijgen voor de signalen die hun kinderen afgeven.

Laat het zover niet komen en bereid je voor door veel te lezen en toe te passen. Maak je keuze uit de onderstaande mogelijkheden :

 • Het puberende brein
  De adolescentie is een unieke periode waarin de hersenen zich nog volop ontwikkelen. Op basis van recente inzichten worden in dit boek beschreven waar de emotionele stormen vandaan komen, waarom de mening van vrienden opeens veel belangrijker wordt dan die van ouders, en wat we van adolescenten kunnen verwachten op school. De adolescentie is niet alleen een tijd van risico’s en grenzen, maar ook van unieke mogelijkheden.
  Het puberende brein is interessant voor iedereen die kinderen in de adolescenten-leeftijd heeft of zich nog goed kan herinneren hoe het was om adolescent te zijn.
 • Nog meer boeken over omgang met pubers, maak daarin je eigen keuze(s).