Gerelateerde artikelen

  • Zinken emmer of gieter decoreren Zinken emmer of gieter decoreren
  • Bermboeket op tafel met wilde bloemen Bermboeket op tafel met wilde bloemen
  • Bloemcorsage maken met handige tips en trucs Bloemcorsage maken met handige tips en trucs
  • Bloemen van crepepapier maken Bloemen van crepepapier maken
  • Gratis alfabet telpatroon en telpatronen Gratis alfabet telpatroon en telpatronen
  • Hoe klimroos maandenlang laten bloeien Hoe klimroos maandenlang laten bloeien

Bloemschikken wedstrijd voor amateurs

Bloemschikken wedstrijd voor amateurs wordt dit jaar voor  de 50ste keer georganiseerd door de landelijke vereniging Groei en Bloei. Zo’n 300 deelnemers, van jong tot oud, krijgen opdracht om rondom het thema ‘Feest’ een bloemarrangement te maken. De fleurige eindresultaten worden beoordeeld door een jury van bekende bloemisten, bloemsierkunstenaars, meesterbloembinders en docenten bloemschikken. Het beste en meest feestelijke bloemwerk van Nederland is op zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2013 gratis te bewonderen in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest (Noordoostpolder).NK Bloemschikken wedstrijd 1

Bloemschikken wedstrijd is creatief

Het NK Bloemschikken is ingedeeld in verschillende klassen: amateurs, semiprofs en studenten. Elke deelnemer mag eigen bloemen en materialen meenemen maar voor de competitie is verwerking van een specifieke bloemsoort, die ter plekke wordt uitgereikt, verplicht. De deelnemers mogen vervolgens naar eigen inzicht en creativiteit het bloemwerk creëren. Een jury beoordeelt de arrangementen op creativiteit, techniek, compositie en thematische invulling. De winnaar uit de hoogste amateurklasse mag zich Nederlands Kampioen Bloemschikken noemen.

Bloemschikken wedstrijd 2Gratis inspiratie bloemschikken

Op zaterdag 12 oktober (van 9.00-18.00 uur) en zondag 13 oktober 2013 (van 10.00-17.00 uur) zijn alle arrangementen gratis te bewonderen in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Bezoekers mogen bepalen welk studententeam de publieksprijs ontvangt. De tuinen en kassen van de Orchideeën Hoeve zijn tegen betaling te bezoeken.

Kijk voor meer informatie op www.groei.nl