Gerelateerde artikelen

  • Recept snelle gezonde soep Recept snelle gezonde soep
  • Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?
  • Recept Russisch ei is origineel en lekker Recept Russisch ei is origineel en lekker
  • Socca chips en socca met uien recept Socca chips en socca met uien recept
  • Creatief cadeau idee in een glazen potje Creatief cadeau idee in een glazen potje
  • Simpel recept pate en patevorm Simpel recept pate en patevorm
moeders

Genieten van het goede leven tijdens economische malaise?

Genieten we wel van het leven tijdens dit recessie? Terwijl de meeste Europese huishoudens last hebben van de economische malaise en somber zijn over de economie geven Nederlanders nog wel extra geld uit aan sociale en culturele activiteiten. Recent onderzoek van Herbalife, een wereldwijd opererend voedingsbedrijf, naar de houdingen ten opzichte van de veranderingen op de arbeidsmarkt toont aan dat Nederlanders blijven genieten van het goede leven, ook in economisch barre tijden. Als we 125 euro per maand extra te besteden hadden, zouden wij als Nederlanders dit eerder uitgeven aan eten, drinken en vermaak dan andere Europeanen.

Genieten de Nederlanders met extra inkomen?

Herbalife vindt het belangrijk om in kaart te brengen hoeveel Nederlanders een tweede inkomen hebben en een tweede inkomen ambiëren of zelfs nodig hebben. Daarom deed Herbalife onderzoek onder 5.000 Europeanen, verspreid over tien markten, Dit onderzoek wijst uit dat 39% van de Nederlanders extra parttime werk aanneemt om hun vaste inkomen aan te vullen. Uit de vraag wat Nederlanders zouden doen met 125 euro extra inkomsten per maand, bleek dat Nederlanders eerder extra geld uitgeven aan het goede leven, dan andere Europeanen. En dat zij het minste besteden aan de ondersteuning van ouderen en de ontwikkeling van hun carrière.

Nederlanders spenderen hun extra 125 euro het liefst op de volgende manier:
waar geven nederlanders geld aan uit

 

*Percentage van respondenten, gerangschikt naar hun top drie prioriteiten

Nederlanders genieten van het leven
We geven prioriteit aan sparen en ons sociale leven – typisch Hollands! Het is dus duidelijk dat we ons laten leiden door traditionele Nederlandse waarden bij onze uitgaven, zelfs wanneer de inkomens van huishoudens beperkt zijn.’

Meer lezen bij herbalife.nl/