Gerelateerde artikelen

  • Bermboeket op tafel met wilde bloemen Bermboeket op tafel met wilde bloemen
  • Recept met peervormige pompoen Recept met peervormige pompoen
  • Bloemcorsage maken met handige tips en trucs Bloemcorsage maken met handige tips en trucs
  • Recept snoephuisje, heksenhuisje maken Recept snoephuisje, heksenhuisje maken
  • Bloemen van crepepapier maken Bloemen van crepepapier maken
  • Gratis alfabet telpatroon en telpatronen Gratis alfabet telpatroon en telpatronen

Recept bloemkool soufflé in Römertopf

recept bloemkoolsouffle in roemertopf 1Recept van deze bloemkoolschotel om snel een eenpansgerecht klaar te maken. Het is erg lekker een leuk om met de stenen Römertopf te maken. Met deze manier van koken, in een Römertopf, worden belangrijke vitaminen en voedingstoffen bewaard. Dus gewoon proberen.

Recept benodigdheden (voor 3/4 personen)

1 bloemkool, 150 gram spaghetti (of mie), 125 gram york ham in blokjes, 4 eieren, 350 dl melk, zout en peper, nootmuskaat en Parmezaanse kaas

  1. Dompel de römertopf volledig in het water en laat 10 minuten staan
  2. De bloemkool schoonmaken en koken (15 minuten) en laten uitlekken
  3. Spaghetti (of mie) breken en gaar koken, zoals op de verpakking staat vermeld. Direct afspoelen met koud water en laten uitlekken.
  4. Leg de ham, de uitgelekte spaghetti en bloemkool in de geweekte römertopf (voorzichtig mengen)
  5. Meng de melk en de eieren en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  6. Giet dit over de ingrediënten in de römertopf
  7. Bestrooi met parmezaanse kaas en zet met de deksel er op in een koude oven
  8. Zet de oven aan op 200 – 220 graden (65 minuten)

recept bloemkoolsouffle in roemertopf met ham