Gerelateerde artikelen

  • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
  • Vrolijke figuren van papiermache knutselen Vrolijke figuren van papiermache knutselen
  • Tas of shopper maken van kranten en stof Tas of shopper maken van kranten en stof
  • Multifunctionele boekjes maken uit schoenendoos Multifunctionele boekjes maken uit schoenendoos
  • Abstract werken geeft artistieke vrijheid Abstract werken geeft artistieke vrijheid
  • Boeken kaften tips en werkuitleg van het kaften Boeken kaften tips en werkuitleg van het kaften
eropuit

Mobiel boeken is spontaan reizen en eropuit gaan

mobiel boeken is spontaan reizen en eropuit gaanMobiel boeken heeft een spontane injectie gegeven aan het eropuit gaan en aan het reizen. Nederlanders die een reis met de smartphone boeken, doen dit vaak voor een verblijf op dezelfde dag. Dit blijkt uit een analyse van de mobiele boekingsgegevens van Expedia.nl, ‘s werelds grootste online reisbureau. Dit onderzoek toont aan dat Nederlanders graag kort van tevoren een hotel boeken, dus reizen we met spontanere reisbeslissingen.

Mobiel boeken en kortere verblijfsduur

Consumenten gebruiken hun smartphone als ze al onderweg zijn. Mogelijk is dit om de vakantie te verlengen, een spontane overnachting te boeken op een plek die ze erg leuk vinden, of voor minder romantische doeleinden, zoals een onverwachte meeting. Nederlanders die een hotel boeken voor dezelfde dag, doen dat in de meeste gevallen tussen zes en negen uur ‘s avonds.

Populaire steden voor mobiel boeken
De populairste steden voor mobiele boekingen onder Nederlanders zijn Parijs en Barcelona. Zij vinden deze steden kennelijk vaak leuker dan verwacht, want in deze steden vinden de meeste mobiele boekingen plaats als Nederlanders al op de bestemming zijn.
Het volledige onderzoeksrapport is hier na te lezen.