Gerelateerde artikelen

  • Lampenkap uniek maken voor kinderkamer Lampenkap uniek maken voor kinderkamer
  • Genieten, ontspannen, bezig zijn …. met wat ???? Genieten, ontspannen, bezig zijn …. met wat ????
  • Eerste zoen speciaal of is hoeveelheid bepalend Eerste zoen speciaal of is hoeveelheid bepalend
  • Origineel cadeau zelf maken en nog lekker ook Origineel cadeau zelf maken en nog lekker ook
  • Bijen plekje geven in eigen tuin Bijen plekje geven in eigen tuin
  • Lampenkap met eigen foto zelf samenstellen Lampenkap met eigen foto zelf samenstellen

Kanarie verzorgen is een hobby

rode kanarieKanarie is een zangvogel en varieert in kleur van wit en geel tot oranje en rood. Vogels verzorgen is een hobby. Zeker als je er mee wil kweken. Meestal zijn het de mannetjes die uitgebreid zingen, vrouwtjes zingen slechts bij hoge uitzondering. De kanarie kan de zang van andere vogels leren. De zang van het mannetje dient met name ter afbakening van het territorium. Vroeger werd hij gebruikt door de mijnwerkers om te waarschuwen als er giftige stoffen in de mijn aanwezig waren.
Er zijn verschillende manieren om een vogel te houden, maar iedere wijze vraagt verzorging, inzet en aandacht van zijn of haar baasje. De verschillende manieren voor het houden van vogels vind je bij huisdiereninfo.nl

Kanarie en Elenea

Mijn vader had vroeger een voliere met kanaries in de tuin. Waarschijnlijk heb ik daar mijn verlangen van, om thuis een rode fluitende kanarie te kunnen verzorgen. Naast de voliere hadden wij ook altijd 1 kanarie in huis in een kooitje, die kreeg altijd een stukje ei als wij eieren aten. Ook herinner ik mij dat we wel eens een blaadje sla gaven. Dagelijks ging de kanarie in bad en knabbelde hij aan een sepia, zeekat/ zeeschuim.

kanarie voliere thuis 1954