Gerelateerde artikelen

  • Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon
  • Kinderfeestje organiseren en een goed idee Kinderfeestje organiseren en een goed idee
  • Kleurenklok geeft grip op tijd Kleurenklok geeft grip op tijd
  • Kind en geweld Kind en geweld
  • Glossy tijdschrift Kek Mama vernieuwd Glossy tijdschrift Kek Mama vernieuwd
  • Baby en kinderen in de zon tips Baby en kinderen in de zon tips
moeders

Vliegreis met het hele gezin tips

vliegreis gezin tipsVliegreis met het hele gezin, maar dan wel een ontspanning vliegreis met het hele gezin, dat is toch wat we allemaal graag willen. Veel ouders zien er tegen op om met hun kinderen te gaan vliegen. Je weet nooit hoe je kinderen reageren op de vliegreis en je wilt natuurlijk het liefst dat ze rustig blijven. In samenwerking met verschillende experts heeft tix.nl de beste tips voor het reizen met kinderen op een rij gezet. Hier zal ik de beste, leukste en merkwaardigste tips bespreken.

Vliegreis met het hele gezin tips

Een goede voorbereiding
Zorg dat je kinderen goed zijn voorbereid op de vlucht. Vertel hem of haar wat er gaat gebeuren en wat je wel en niet kunt doen in het vliegtuig. Geef tijdens de reis het goede voorbeeld en blijf zelf rustig. Deze rust kan je uitstralen naar jouw kinderen.

Snoep!
Veel ouders zien snoep als een zoethoudertje. Dit werkt ook wel, maar alleen tijdelijk en zeer beperkt, dus gedoceerd aan de kinderen geven. Door de kleurstoffen die vaak in snoep verwerkt zitten, wordt een kind vaak alleen maar drukker. Er wordt gezegd dat een snoepje hetzelfde effect heeft als een blikje Red Bull.

Spelen
Tijdens de reis zal je kind de hele tijd stil moeten blijven zitten. Probeer daarom van te voren nog wat energie kwijt te raken, door bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan de speeltoestellen op het vliegveld. Misschien doet je kind dan wel een oogje dicht tijdens de vlucht.

Oorpijn
Door het drukverschil kun je last krijgen van je oren. Voor kinderen is dit een vreemde ervaring en moeilijk uit te leggen. Probeer hem of haar tijdens het stijgen en landen kleine slokjes te laten drinken, zo verdwijnt de druk van de oren. Ook is het belangrijk dat je niet gaat vliegen wanneer je kind oorontsteking heeft.

Tot slot nog een goede tip: Houd je niet constant bezig met de mensen om je heen, maar beperk je tot jezelf en je reisgezelschap. Zo zul je een prettige reis ervaren.