Gerelateerde artikelen

  • Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden
  • Dribbel DMC gratis borduurpatroon Dribbel DMC gratis borduurpatroon
  • Pannenlap jurkje gratis haakpatroon Pannenlap jurkje gratis haakpatroon
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag
  • Haakpatroon kleine sneeuwpop haken Haakpatroon kleine sneeuwpop haken
eropuit

Kerstmarkten in Nederland en omgeving

Kerstmarkten zijn de gezelligste kerst- en winterevenementen rond, tijdens, voor Kerstmis en de jaarwisseling. Tegenwoordig hoef je niet alleen naar Duitsland of Oostenrijk te gaan maar ook in Nederland word je ondergedompeld in de kerstsfeer op diverse grote kerstmarkten. Op Uitmetkorting.nl/kerstmarkten vind je het totaaloverzicht van alle Kerstmarkt aanbiedingen overzichtelijk in een overzicht.
De Kerstmarkten Nederland aanbieding maakt je dagje uit nog leuker!

Hieronder kan je jouw keuze maken om bij de juiste korting en aanbiedingen terecht te komen.

Duitsland
Laten we eerlijk zijn… Wie aan Kerstmarkten denkt, denkt direct aan Kerstmarkten Duitsland. Een Kerstmarkt komt niet tot zijn recht zonder bepaalde typische Duitse aspecten. Stelt u zich bijvoorbeeld eens een Kerstmarkt voor waar u niet kunt genieten van Glühwein, Lebkuchen en andere Duitse lekkernijen, en waar u het moet stellen zonder de geur van gebrande amandelen en gepofte kastanjes om u heen… Duitsland IS Kerstmarkten. Duitsland telt oneindig veel traditionele Weihnachtsmärkte en in elke noemenswaardig stadscentrum wordt Kerstmis uitbundig gevierd.

België
De erg opkomende en jaarlijks groeiende markten zijn de Kerstmarkten België. Tegen Duitsland valt niet op te boksen, maar België weert zich elk jaar kraniger. Voornamelijk in de grotere Belgische steden zijn schitterende Kerstmarkten te vinden. Denk aan het gigantische feest rond Kerstmis en Oud & Nieuw in Antwerpen, de Kerstmarkt en ‘Ice Fantasy’ in Brugge, de gigantische Kerstmarkt in Brussel en diens kleinere broertjes in Luik en Gent. Alle noemenswaardige steden in België worden rond november in een kerstjasje gestoken! Bekijk de traditionele Kerstmarkt op de Groenplaats in Antwerpen, de stijlvolle markt van Brugge, de Origineelste Kerstmarkt van Europa in Brussel en de grootste kerstmarkt van België in Luik.

Engeland
Als je aan Kerstmarkten denkt komt Engeland niet als eerste in je hoofd op. Dat hier verandering in moet komen, bewijzen de Kerstmarkten Engeland van bijvoorbeeld Londen, Canterbury, Hull, Leeds, Manchester en York. Ga schaatsen op de sfeervolle ijsbaan in Winter Wonder Land in Londen of bekijk de 60.000 lampjes in de lichtstad Leeds. Vier een echt Victoriaans kerstfeest op de traditionele Kerstmarkt van Leeds en bezoek de authentieke kerstmarkt van Manchester. In eeuwenoude York komt geschiedenis samen met een prachtige kerstmarkt. Romantisch verlichte straten, versierde kerstbomen en de mooiste etalages van Engeland vind je tussen historische kathedralen en gebouwen.

Frankrijk
Kerstmarkten Frankrijk hebben een lange geschiedenis. Al in de zestiende eeuw werd de eerste Kerstmarkt georganiseerd in Straatsburg. Nu is de markt uitgegroeid tot een volwassen Kerstmarkt met een schaatsbaan, groot Wens Bal en wandeltochten door de verlichte stad. Nu hebben meer Franse steden de charme van een kerstmarkt ontdekt. Ga bijvoorbeeld eens kijken in Avignon. Op de kerstmarkt in het hart van de stad zie je ambachtslui en handelaars in versierde chalets die je Provencaalse streekproducten aanbieden. Reis daarna door naar de Elzas. Hier vind je verschillende traditionele Kerstmarkten. Andere bekende Kerstmarkten zijn in Colmar, Forbach, de Champagnestreek, Parijs, Lille, Metz en Munster.

Luxemburg
Als je van kerstmarkten houdt is kerstmarkt Luxemburg een geweldig land voor je. Vooral de hoofdstad is de moeite van het bezoeken waard. In de stad kun je twee kerstmarkten vinden. Eén op de Place d”Armes en één op de Place de Paris. De Kerstmarkt staat midden het winkelcentrum. Winkelstad Luxemburg is met kerst dus nog groter. Vooral de ambachtelijke producten zijn populair in Luxemburg. De Kerstmarkt staat vol met gezellige kraampjes waar je prachtige (kerst)souvenirs en heerlijke lekkernijen kunt kopen. Drink een kop heerlijk warme wijn en geniet van de muziek op sfeervolle Kerstmarkten in Luxemburg.

Oostenrijk
De kerstmarkten Oostenrijk bestaan uit een eeuwenoude traditie. De Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft een kerstmarkt die al meer dan zevenhonderd jaar bezoekers naar de stad trekt. In al die jaren heeft de markt niets van zijn charme verloren. Dit geldt eigenlijk voor alle kerstmarkten in Oostenrijk. Het wintersportland is tijdens de kerstdagen nog mooier dan anders. Bezoek bijvoorbeeld eens de kerstmarkten in Tirol. Je vind hier echte traditionele kerstmarkten met kerstboomversieringen, kunsthandwerk en heerlijke streekproducten. Op iedere kerstmarkt in oostenrijk vind je goede glühwein en eigengemaakte lekkernijen, maar toch heeft iedere kerstmarkt zijn eigen sfeer. Ontdek de kerstmarkten in Oostenrijk en beslis welke jij het mooiste vindt.

Nederland
Als laatste kunnen de Kerstmarkten Nederland natuurlijk niet achterblijven! Lekker dicht bij huis en minstens zo gezellig als de buitenlandse kerstmarkten. Nog voordat Sinterklaas ons heeft verlaten, is Nederland weer in de ban van de vele jaarlijkse Kerstmarkten. Nederland is wellicht niet het gewichtigste land op het gebied van Kerstmarkten, maar de Nederlandse Kerstmarkten worden met het jaar groter, gezelliger en bovendien origineler. Nederland herbergt zelfs een aantal van de meest originele Kerstmarkten ter wereld. Denk bijvoorbeeld aan het ‘Dickens Festijn’ in Deventer, de Winter & Christmas Fair ‘Boven Het Maaiveld’ in Zwolle, de ondergrondse Kerstmarkten in Valkenburg en ‘Wonderland Maastricht’.

Kortom, als je tegenwoordig een kerstmarkt wilt bezoeken is erg veel keuze in landen, regio’s en steden. Bijna geen één kerstmarkt is hetzelfde; kerstmarkten zijn overdekt, in de open lucht, hebben een thema, zijn ondergronds en bijna elk land heeft andere (culturele) tradities. En elke stad is natuurlijk anders! Dus kom ook de sfeer proeven in één van de vele kerststeden van Europa!