Gerelateerde artikelen

  • Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken
  • Handleiding spiegel mozaieken Handleiding spiegel mozaieken
  • Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?
  • Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen
  • Touwtelefoon maken met de kinderen Touwtelefoon maken met de kinderen
  • Top 10 voorjaarsschoonmaak in april Top 10 voorjaarsschoonmaak in april
moeders

Lengte en gewicht van kind

groeicurveLengte en gewicht van je kind in balans volgens een groeicurve. Soms ontvang je een oproep van de GGD omdat tijdens een bezoek aan de schoolarts wordt geconstateerd dat de lengte van je kind niet overeen komt met de verwachte groeicurve. De  schoolarts verricht screeningsonderzoeken bij de schoolgaande jeugd. Vroeger werden de leerlingen om de twee jaar onderzocht. Nu is dit aanzienlijk verminderd, omdat wij preventieve voorlichting hebben i.v.m. veiligheid en hygiëne op school.

Lengte en gewicht van kind en meer lezen

De ene ouder kan lang klein gebleven zijn en pas op de middelbare school in de lengte zijn gaan groeien. Er zijn verschillende methoden ontwikkeld om de toekomstige lengte van kinderen te voorspellen. Toch wordt, afgezien van ziektes of ongelukken, de uiteindelijke lengte van een kind voornamelijk bepaald door de lengte van beide ouders. Gebruik hiervoor het eenvoudige invulschema van ouders.nl.

Meer info:

  • lengte van je kind
  • Ook voor kinderen is de BMI een snelle en gemakkelijke methode om overgewicht te bepalen. Maar de grenswaarden liggen voor kinderen iets anders. Tijdens de groeifase (tot en met 21 jaar) verandert namelijk de hoeveelheid vetweefsel. Bovendien is de BMI bij kinderen geslachtsafhankelijk: meisjes hebben gemiddeld een iets hogere BMI dan jongens.
    Doe de test bij : Een goed gewicht