Gerelateerde artikelen

  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Goed gesprek met puber tips Goed gesprek met puber tips
  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
  • Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon
moeders

Lengte en gewicht van kind

groeicurveLengte en gewicht van je kind in balans volgens een groeicurve. Soms ontvang je een oproep van de GGD omdat tijdens een bezoek aan de schoolarts wordt geconstateerd dat de lengte van je kind niet overeen komt met de verwachte groeicurve. De  schoolarts verricht screeningsonderzoeken bij de schoolgaande jeugd. Vroeger werden de leerlingen om de twee jaar onderzocht. Nu is dit aanzienlijk verminderd, omdat wij preventieve voorlichting hebben i.v.m. veiligheid en hygiëne op school.

Lengte en gewicht van kind en meer lezen

De ene ouder kan lang klein gebleven zijn en pas op de middelbare school in de lengte zijn gaan groeien. Er zijn verschillende methoden ontwikkeld om de toekomstige lengte van kinderen te voorspellen. Toch wordt, afgezien van ziektes of ongelukken, de uiteindelijke lengte van een kind voornamelijk bepaald door de lengte van beide ouders. Gebruik hiervoor het eenvoudige invulschema van ouders.nl.

Meer info:

  • lengte van je kind
  • Ook voor kinderen is de BMI een snelle en gemakkelijke methode om overgewicht te bepalen. Maar de grenswaarden liggen voor kinderen iets anders. Tijdens de groeifase (tot en met 21 jaar) verandert namelijk de hoeveelheid vetweefsel. Bovendien is de BMI bij kinderen geslachtsafhankelijk: meisjes hebben gemiddeld een iets hogere BMI dan jongens.
    Doe de test bij : Een goed gewicht