Gerelateerde artikelen

  • Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden Naaipatroon baby zonnehoedje rond 6 maanden
  • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Baby pet patroon en werkbeschrijving Baby pet patroon en werkbeschrijving
moeders

Huilbaby en omgaan met huilende kinderen

BRON: mvscreen.com
BRON: mvscreen.com

Huilbaby, wanneer is een baby eigenlijk een huilbaby? Als een baby gedurende minimaal 3 weken, minimaal 3 dagen per week, minimaal 3 uur per dag huilt, dan is het een huilbaby. Een baby huilt normaal hooguit anderhalf uur per dag. Vaak is er geen medische verklaring te vinden voor het overmatig huilen.

Huilbaby en omgaan met huilende kinderen

huilende baby en omgaan met huilende kinderenZelf heb ik er gelukkig niet al te veel mee te maken gehad, maar ik kreeg deze tip van een moeder met een huilbaby. Met het boek “De taal van huilen” maakt Aletha Solter ons duidelijk hoe we erachter kunnen komen wat baby’s en jonge kinderen (tot 8 jaar) bedoelen als ze huilen. Het boek geeft inzicht in de redenen waarom kinderen huilen en boos zijn en leert ons hoe we daar het best op kunnen reageren.

De Amerikaanse schrijfster geeft in haar speciale opvoedingsmethode de heilzame werking weer van huilen bij jonge kinderen. Door een kind onbelemmerd te laten huilen zouden namelijk frustratiegevoelens en stress worden verwerkt, dat tot een aangename ontspanning kan leiden.
Ongetwijfeld zijn er in het boek voor ouders en opvoeders goede richtlijnen te vinden. Dit zal vooral het geval zijn wanneer ze te maken hebben met steeds maar huilende of driftige kinderen. De aanbevolen ‘vasthoudtherapie’ vereist echter wel inzicht en doorzettingsvermogen. Om de methode goed toe te passen is een volledige inzet van de opvoeder noodzakelijk.
Door bij de uiteenzetting van haar methode veel voorbeelden uit de praktijk weer te geven maakt de schrijfster haar bedoelingen goed duidelijk. Sommige raadgevingen zijn nogal rigoureus, bijvoorbeeld als het gaat om het kind langdurig vast te houden als het huilt, of om bij de baby te blijven tot hij slaapt.
Het boek is geschikt voor ouders, opvoeders en (aanstaande) werkers in de gezondheidszorg.