Gerelateerde artikelen

  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
  • Gezond en creatief jaar 2018 Gezond en creatief jaar 2018
  • Bloemcorsage maken met handige tips en trucs Bloemcorsage maken met handige tips en trucs
  • Transferpapier en tips om het te gebruiken Transferpapier en tips om het te gebruiken
  • Snelle sinterklaas surprise maken Snelle sinterklaas surprise maken
moeders

Kliekjes kookboek weer terug tijdens de recessie

BRON: prevention.com
BRON: prevention.com

Kliekjes, wat zijn dat ook al weer? Een kliekje is een restje eten dat van een vorige dag is overgebleven. Veel gezinnen hadden vroeger de gewoonte om de restjes van de avondmaaltijden te bewaren om het later op te warmen. Was er voldoende over, dan was de zaterdag de kliekjesdag. Die avond werden dan de restanten van voorgaande dagen gegeten. Het bewaren van kliekjes stamt uit de tijd dat de inkomsten laag waren en daardoor een ‘zonde’ om eten weg te gooien.
Dus, gewoon weer bewaren en de kliekjesdag invoeren !!!

Kliekjes kookboek

kliekjes eten tijdens recessieDit lijkt mij wel handig: een kliekjeskookboek! Dit kliekjeskookboek laat zien hoe gemakkelijk het is om een heerlijk gerecht te maken van een restje. Restjes vormen de hoofdbestanddelen van de 101 recepten in dit boek. Voor het samenstellen van de recepten raadpleegde Lydia Tuijnman oude kookboeken. Zij geeft ook tips over hoe men paneermeel en croûtons kan maken en hoe men restjes wijn, kaas en zelfs schilletjes kan verwerken tot iets smakelijks.
Zo kun je een heerlijke ragout maken van vleesresten, een gekruide koek van een restje rijst, een lekker pasteitje van wat overgebleven macaroni en pestokoekjes van een beetje oud brood.

Kliekjes kookboek bestellen, klik hier.

Nog een leuke kliekjes tip

kliekjes terug op kliekjesdagStudenten komen altijd geld tekort, zeker aan het eind van de maand. Dan schiet lekker en gezond eten er vaak bij in. Dat hoeft helemaal niet. Als je eens begint met minder voedsel weg te gooien. Wees creatief en transformeer je restjes en kliekjes tot de heerlijkste gerechten.
Je bespaart daarmee niet alleen maandelijks tientallen euro’s, je verrast ook jezelf én je huisgenoten. Geen idee wat je moet met je oude brood, dat restje pastasaus, die halve prei, eieren die over de datum gaan? Zoek het op in deze handige pocket, bomvol makkelijke kliekjesrecepten en slimme koop- en bewaartips van experts en medestudenten.