Gerelateerde artikelen

  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Gum schoonmaken doe je zo Gum schoonmaken doe je zo
  • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
  • Pannenlap jurkje gratis haakpatroon Pannenlap jurkje gratis haakpatroon
  • Gezond en creatief jaar 2018 Gezond en creatief jaar 2018
  • Recept met peervormige pompoen Recept met peervormige pompoen
hobby

Hoe paprika grillen

BRON: salusi.nl
BRON: salusi.nl

Hoe paprika grillen? Nou zo. Dan worden ze écht lekker, zacht en smaakvol. We kennen allemaal de rode, gele, oranje en groene paprika. En weet je dat er ook witte, paarse, lila, mintkleurige en bruine paprika’s zijn?  Paprika bevat veel vezels en voedingsstoffen  en weinig calorieën. Rode paprika bevat twee maal zoveel vitamine C als groene paprika. Ook is de rode wat zoeter.
Vaak zitten de paprika’s met drie kleuren in één verpakking, de stoplicht variant = rode, oranje (gele) en groene paprika.
Veel groente en fruit eten verlaagt het risico op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Lees meer bij voedingscentrum.nl/paprika

Hoe paprika grillen

  1. Met een dunschiller schil je de rode, groene en/of gele paprika
  2. De zaadlijsten verwijderen en
  3. je snijdt de paprika’s in brede repen
  4. Je verwarmt olijfolie (voor 4 paprika’s 2 dl) tot ± 80 graden (net als bij de oliebollen) en
  5. hierin doe je de paprikarepen, 2 takjes tijm en een gekneusd knoflookteentje en
  6. dit alles bak je zachtjes gedurende 15 minuutjes
  7. Je neemt de paprika’s uit de olie en grilt ze na op de grilplaat onder de grill.

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm……..