Gerelateerde artikelen

  • Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag
  • Winterwandeling en thuis creatief aan de slag Winterwandeling en thuis creatief aan de slag
  • Wat doen tijdens Advent en Kerstperiode Wat doen tijdens Advent en Kerstperiode
  • Grote kerstmarkt Keukenhof Grote kerstmarkt Keukenhof
  • Genieten van dagje wellness Genieten van dagje wellness
  • Espresso onderweg maken Espresso onderweg maken
eropuit

Kunst wandelroute door Bergen

kunst wandeling Bergen Noord HollandKunst wandelroute in Bergen, een prachtig dorp aan de rand van de Noord-Hollandse duinen en natuur. Het is al meer dan 1000 jaar oud en gebouwd rondom de uit de 15e eeuw daterende Ruïnekerk.

Kunst wandelroute door Bergen

Ontdek dit bijzondere dorp en haar kunst met de kunstroute door Bergen. De wandeling gaat langs werkplaatsen, kunstcentra, musea, galerieën en de vele locaties waar kunst zijn plaats in de omgeving heeft gekregen. Je beleeft een bijzonder kunstenaarsdorp met de rust en ruimte die de inspiratiebron was voor veel creaties.
De kunstroute door Bergen staat beschreven in een kleurrijke brochure. De route duurt 1,5 uur en je kunt de route uitbreiden met een wandeling door het bosrijke gebied waar veel kunstenaars hun ateliers hadden.
Ontdek meer Bergen.

Bezoek na afloop het filmtheater Cinebergen. Geen megabioscoop, maar het theater is gevestigd in een historisch monument, verscholen tussen bomen.