Gerelateerde artikelen

  • Bandana ook geschikt om te decoreren Bandana ook geschikt om te decoreren
  • Theemuts uit wollen dekens maken Theemuts uit wollen dekens maken
  • Vitrinekastje kinderkamer knutselen Vitrinekastje kinderkamer knutselen
  • Kaart maken met Hortensia bloemetjes Kaart maken met Hortensia bloemetjes
  • Velg van fiets recyclen tot kroonluchter of lamp Velg van fiets recyclen tot kroonluchter of lamp
  • Oude lampenkap restylen met tips en ideeën Oude lampenkap restylen met tips en ideeën
hobby

Welke muurverf wanneer gebruiken

BRON: flashcoo.com
BRON: flashcoo.com

 

Welke muurverf gebruik je wanneer, vragen veel mensen zich af als ze hun huis opnieuw in de muurverf willen zetten. Een vaak voorkomend probleem is dat tijdens het rollen de oude laag meekomt. Gebruik je voor het sauzen latex van de bouwmarkt, dan is dit een veegvaste muurverf. Eigenlijk is het niets anders dan behangerslijm, krijt en water. Je kan dit net zo goed zelf maken. Deze latex geeft af als je er met een vochtige doek overheen gaat en is niet afwasbaar. Indien je veel van deze lagen over elkaar doet en er een echte schilderslatex over heen doet, krijg je spanningsverschil tussen de verschillende lagen, hierdoor neem je de vorige laag mee. De dekkracht van deze goedkope latex is ook niet echt denderend.

Oplossing:
Je kan deze goedkope latex laag herkennen door je hand nat te maken en erover heen te gaan, deze zal dan afgeven. Is dit zo, dan doe je het volgende :

  1. of je kan alles afsteken, maar daar zit niemand op te wachten
  2. of je kan de wand eerst fixeren met een fixeermiddel om de lagen vast te zetten, dit laat je dan 16 uur inwerken en gaat er vervolgens met een echte muurverflatex overheen.

Bekende merken zijn Sikkens, Sigma, Wijzonol etc hebben deze. Ook doe het zelf latexen van Histor en Flexa zijn goede muurverven. Een nog betere oplossing is om het geheel met een terpentine verdunbare muurverf over te sauzen, schilders kunnen deze verf verkrijgen weet niet of ze in de bouwmarkt aanwezig zijn. Deze muurverven overbruggen het spanningsverschil en met voorzichtig rollen krijg je de oude lagen niet mee. Dit wordt vaak in huurhuizen gedaan waar vaak goedkope verf wordt gebruikt.

Dit is een tip van de schildervinder.nl, de website voor het vinden van schildersbedrijven, verfwinkels / bouwmarkten en verfgroothandels.