Gerelateerde artikelen

  • Tekenboeken voor jongens en meisjes Tekenboeken voor jongens en meisjes
  • Kleurplaat van Dora verzamelen en kleuren Kleurplaat van Dora verzamelen en kleuren
  • Zandkastelen bouwen met de kinderen Zandkastelen bouwen met de kinderen
  • Snel bouwpakket houten speelhuisje voor in de tuin Snel bouwpakket houten speelhuisje voor in de tuin
  • Stippentechniek voor en met kinderen Stippentechniek voor en met kinderen
  • Persoonlijk cadeau voor kinderen en volwassenen Persoonlijk cadeau voor kinderen en volwassenen
moeders

Besparen op telefoonkosten informatie voor moeders

Besparen op telefoonkosten
BRON: besthdwalls.com

Besparen op telefoonkosten doe je zo. Bij een sim only maak je gebruik van alleen een simkaart. Je krijgt dus geen telefoon bij jouw abonnement. Hierdoor betaal je maandelijks minder voor jouw telefoon abonnement. Een sim only komt zelden met extra’s, om die reden is een sim only vaak goedkoper dan een ander abonnement.

De gedachte van een sim only is dat je enkel een abonnement wilt en de telefoon zelf betaalt. Bij een abonnement mét telefoon is de prijs per maand veel hoger, omdat je de telefoon niet zelf betaalt maar meeverrekend wordt.

Besparen op telefoonkosten met sim only

Een mobiele telefoon is bijna niet meer weg te denken uit het dagbeeld, maar is het nodig om elke twee jaar een nieuwe telefoon te kopen? Wanneer je telefoon nog in een goede staat is kun je er ook voor kiezen om jouw huidige telefoon langer te gebruiken. Je kunt zo geld besparen door een goedkoper prepaid of sim only abonnement af te sluiten.

Sim only bellen werkt bijna net als prepaid bellen: van te voren kun  je een limiet instellen op het gebruik. Een zogeheten belplafond. Het verschil zit hem in het opwaarderen, dat bij een sim only automatisch gebeurd, terwijl je dat bij een prepaid abonnement zelf moet doen.

Het is belangrijk dat je een provider zoekt die het beste past bij jouw bel-,  sms- en internetgedrag. Dit kun je doen door verschillende sim only met elkaar te vergelijken. Een voorbeeld van een vergelijkingssite is Only Sim. Binnen een vergelijker kunt je jouw voorkeuren aangeven. De vergelijker geeft dan, aan de hand van jouw voorkeuren, aan welke abonnementen het beste bij jouw wensen past.

Besparen op telefoonkosten

Besparen op dataverbruik
Wanneer je een provider hebt gevonden die bij je past kunt je besparen op MB’s. Er zijn applicaties die het dataverbruik meten. Daardoor weet je precies hoeveel MB’s je verbruikt en wellicht belangrijker: waaraan je de MB’s verbruikt. Zo kun je beslissingen maken om een applicaties wel of niet te gebruiken of wellicht op zoek te gaan naar een alternatief.

Vrijwel elke telefoon heeft een “vliegtuigmodus”. Deze functie zorgt ervoor dat er geen verbinding wordt gemaakt. Dit is vooral handig, wanneer je jouw mobiel niet gebruikt, bijvoorbeeld wanneer je slaapt. Op deze manier weet je zeker dat ujegeen MB’s verspilt aan openstaande verbindingen. Applicaties zoals WhatsApp hebben (met jouw toestemming) een constante verbinding waarin berichten gepushed worden naar jouw telefoon. Wanneer meerdere applicaties dit soort verbindingen gebruiken, kan dit ten koste gaan van jouw MB’s. Dit kan een reden zijn om jouw mobiele telefoon op vliegtuigmodus te zetten.

Besparen op telefoonkosten

Welke sim only abonnement moet ik kiezen voor m’n kind?
Het kiezen van een sim only abonnement voor jouw kind kan een lastige keuze zijn. Het is daarom aan te raden om een belplafond in te stellen. Hierdoor hou je te allen tijde de kosten in toom van jouw kind. Het instellen van een belplafond kan gemakkelijk via het internet. Mocht het belplafond bijna bereikt zijn, dan wordt er een sms verzonden met daarin een waarschuwing. Je kunt er dan voor kiezen om hier niks mee te doen of je kunt via het internet een hoger belplafond instellen.

Tegenwoordig zijn applicaties als WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram en Email niet meer weg te denken op een telefoon. Het aantal smsjes dat verstuurd wordt, is flink gedaald. Vorig jaar werden er bij KPN rond de jaarwisseling nog 12.8 miljoen smsjes verstuurd, terwijl het er dit jaar maar 8.5 miljoen werden verstuurd. Data daarentegen wordt veel meer gebruikt: bij KPN nam het algehele mobiele dataverkeer met 23 procent toe ten opzichte van vorig jaar, bij T-Mobile was deze stijging 42 procent. Het toevoegen van een internetbundel is een afweging, want er zijn nu in principe overal WiFi spots te vinden. Verbinding met WiFi spots gaat niet ten koste van een eventuele dataverbinding. Een internetverbinding is onder andere handig om snel iets op te zoeken, zoals een adres of vertrektijden van openbaar vervoer.

Tot slot raden wij je aan om duidelijke afspraken met jouw kind te maken, waarvoor ze de mobiel gebruiken en waarvoor juist niet. Op deze manier leert jouw kind omgaan met verantwoordelijkheid en door het ingestelde belplafond hou je toch nog alles onder controle.

Besparen op telefoonkosten