Gerelateerde artikelen

  • Lampenkap uniek maken voor kinderkamer Lampenkap uniek maken voor kinderkamer
  • Genieten, ontspannen, bezig zijn …. met wat ???? Genieten, ontspannen, bezig zijn …. met wat ????
  • Origineel cadeau zelf maken en nog lekker ook Origineel cadeau zelf maken en nog lekker ook
  • Unieke poppen verzamelen of maken Unieke poppen verzamelen of maken
  • Bijen plekje geven in eigen tuin Bijen plekje geven in eigen tuin
  • Lampenkap met eigen foto zelf samenstellen Lampenkap met eigen foto zelf samenstellen
hobby

Filateli postzegels verzamelen, kopen en verkopen

BRON: freewallpaperstyle.com
BRON: freewallpaperstyle.com

Filateli is  postzegels verzamelen. Er is heel veel informatie over de filatelie op internet. Tussen die wirwar van informatie heb ik geprobeerd die informatie te vinden die voor de passie postzegels verzamelen interessant is. Eerst maar even de preciese beschrijving van filatelie (postzegels verzamelen).

Filateli blijft hobby

De filatelist die een thema in zijn postzegelverzameling heeft, spreekt mij het meeste aan. Een voorbeeld hiervan zijn de filatelisten wiens passie ‘ballon postzegels van de hele wereld’ verzamelen is. Het is leuk om te lezen hoe zij tot hun hobby gekomen zijn. Eigenlijk door het combineren van twee passies. Ook vond ik iemand die postzegels spaarde met gitaren er op. Helaas is deze site niet meer online.

Er is een site met filatelie beleggings tips. Zij zeggen dat een met zorg opgebouwde verzameling, kunde en kennis verwerft en dat op zichzelf al een fantastisch rendement is. En als een verzameling met zorg en kennis is opgebouwd, blijkt dat zo’n verzameling vaak ook een goed rendement kan behalen.

Tenslotte heb ik een overzichtelijke site gevonden waar je postzegels en benodigdheden online kan bestellen en waar je alle informatie op het gebied van de filatelie kan vinden.

Postzegels kopen en verkopen

Voor het online kopen en/of verkopen van postzegels, enveloppen en andere filatelie materialen surf je naar de StampStore van APS (American Philatelic Society). Deze site is zeer gebruiksvriendelijk. Je hoeft geen lid te zijn van APS om naar de onderwerpen te kijken. Druk op de knop ‘search’ en amuseer je. Voor de postzegel liefhebber een eldorado.

In Nederland is Filahome Filatelie zoals ze zelf zeggen het startpunt voor verzamelaars van postzegels. Op de site staat een encyclopedie die uitleg geeft aan alle woorden die met filatelie te maken hebben en is bedoeld voor verzamelaars die iets meer willen weten over postzegels, filatelie en het verzamelen van postzegels. Postzegels uit alle landen of met allerlei thema’s zijn op te zoeken en te bekijken. Alweer een eldorado.