Gerelateerde artikelen

  • Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken
  • Handleiding spiegel mozaieken Handleiding spiegel mozaieken
  • Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?
  • Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen
  • Touwtelefoon maken met de kinderen Touwtelefoon maken met de kinderen
  • Top 10 voorjaarsschoonmaak in april Top 10 voorjaarsschoonmaak in april
eropuit

Fietsen en wandelen en de geschiedenis forten ervaren

stelling amsterdamFietsen en wandelen en de geschiedenis forten ervaren doe je op de oude dijken en verbindingswegen rond De stelling van Amsterdam doe uitermate geschikt zijn om te wandelen en/of te fietsen.  De diverse forten en bouwwerken op dit terrein zijn weer in gebruik genomen als restaurant, theetuin of museum.

Fietsen en wandelen en de geschiedenis forten ervaren

De website telling-amsterdam.nl geeft een beknopt overzicht van de reguliere, cultuur-historische, openstellingen van de forten. Bekijk hier welke forten er open zijn op de verschillende dagen. In het algemeen geldt deze informatie voor het seizoen van april t/m oktober, alhoewel uitzonderingen mogelijk zijn.
Voor groepen zijn er vrijwel het hele jaar mogelijkheden.

Onder andere het forteiland Pampus is hiervan een onderdeel. Je leert over de geschiedenis met een rondleiding of speurtocht, je vaart er naar toe, je voelt er de wind in je haren, op het terras geniet je van het vrije uitzicht.
Met een bezoek aan dit historisch plekje gun je jezelf een dagje vakantie dicht bij huis. Ook de kinderen vinden dit geweldig!