Gerelateerde artikelen

  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
  • Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon
  • Haakpatroon baby en peuter bal Haakpatroon baby en peuter bal
eropuit

Fietsen en wandelen en de geschiedenis forten ervaren

stelling amsterdamFietsen en wandelen en de geschiedenis forten ervaren doe je op de oude dijken en verbindingswegen rond De stelling van Amsterdam doe uitermate geschikt zijn om te wandelen en/of te fietsen.  De diverse forten en bouwwerken op dit terrein zijn weer in gebruik genomen als restaurant, theetuin of museum.

Fietsen en wandelen en de geschiedenis forten ervaren

De website telling-amsterdam.nl geeft een beknopt overzicht van de reguliere, cultuur-historische, openstellingen van de forten. Bekijk hier welke forten er open zijn op de verschillende dagen. In het algemeen geldt deze informatie voor het seizoen van april t/m oktober, alhoewel uitzonderingen mogelijk zijn.
Voor groepen zijn er vrijwel het hele jaar mogelijkheden.

Onder andere het forteiland Pampus is hiervan een onderdeel. Je leert over de geschiedenis met een rondleiding of speurtocht, je vaart er naar toe, je voelt er de wind in je haren, op het terras geniet je van het vrije uitzicht.
Met een bezoek aan dit historisch plekje gun je jezelf een dagje vakantie dicht bij huis. Ook de kinderen vinden dit geweldig!