Gerelateerde artikelen

  • Rozen van papier en papieren rozen maken Rozen van papier en papieren rozen maken
  • Oude lampenkap nieuwe look geven Oude lampenkap nieuwe look geven
  • Zinken emmer of gieter decoreren Zinken emmer of gieter decoreren
  • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
hobby

Mand vlechten met wilgentenen

mand vlechten met wilgentenen bMand vlechten met wilgentenen is een heerlijk werkje in de tuin op een mooie voorjaarsdag. Je kan manden vlechten met wilg en pijpestrooitje. Om manden te vlechten wordt meestal wilgen tenen gebruikt (zie ook wilgen), ook kornoelje is geschikt. Om een mand te maken neem je bijv. 6 tenen die zo’n groot mogelijke lengte hebben. Deze 6 tenen wordt de bodem van de mand. Leg deze tenen  drie bij drie in een kruis. Het stevigst wordt de bodem om bij drie van deze tenen in het midden een inkeping te maken waarna de 3 andere hierdoor worden gestoken. Vlecht nu eerst een dubbele  lees verder bij manden-vlechten-met-wilg-en

mand vlechten met wilgentenenMand vlechten met wilgentenen doe je zo