Gerelateerde artikelen

  • Bloemen maken van papiergaren Bloemen maken van papiergaren
  • Kindermode en jongerenmode zelf maken Kindermode en jongerenmode zelf maken
  • Drinkglas als waxinelicht houder versieren Drinkglas als waxinelicht houder versieren
  • Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken
  • Voeding klokje voor vogels in de winter maken Voeding klokje voor vogels in de winter maken
  • Nacht en donker schilderen doe je zo Nacht en donker schilderen doe je zo
hobby

Mand vlechten met wilgentenen

mand vlechten met wilgentenen bMand vlechten met wilgentenen is een heerlijk werkje in de tuin op een mooie voorjaarsdag. Je kan manden vlechten met wilg en pijpestrooitje. Om manden te vlechten wordt meestal wilgen tenen gebruikt (zie ook wilgen), ook kornoelje is geschikt. Om een mand te maken neem je bijv. 6 tenen die zo’n groot mogelijke lengte hebben. Deze 6 tenen wordt de bodem van de mand. Leg deze tenen  drie bij drie in een kruis. Het stevigst wordt de bodem om bij drie van deze tenen in het midden een inkeping te maken waarna de 3 andere hierdoor worden gestoken. Vlecht nu eerst een dubbele  lees verder bij manden-vlechten-met-wilg-en

mand vlechten met wilgentenenMand vlechten met wilgentenen doe je zo