Gerelateerde artikelen

  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Dribbel DMC gratis borduurpatroon Dribbel DMC gratis borduurpatroon
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes Boek schrijven en uitgeven tips en weetjes
  • Bloemcorsage maken met handige tips en trucs Bloemcorsage maken met handige tips en trucs
  • Eigen foto in kruissteek borduurpatroon Eigen foto in kruissteek borduurpatroon
hobby

Moeders borduren in de gevangenis

borduren in de gevangenis 1Moeders borduren in de gevangenis, want jaarlijks verblijven ruim 2000 moeders voor korte of langere tijd in Nederlandse gevangenissen. De gevangenis is ver van huis, de bezoektijden zijn voor kinderen lastig en de mogelijkheden tot bellen zijn beperkt. Alleen op de moeder-kind-dagen, maximaal één keer per maand, mag er geknuffeld worden.

Moeders borduren in de gevangenis

Drie jaar lang fotografeerde Charlotte Marres tijdens de borduurmiddagen voor moeders in de gevangenis. Tijdens het borduren, met thee en lekkers, de ogen gericht op hun werkje, vertellen deze vrouwen hun verhalen. Hoe komen ze hier terecht? Wat hebben ze gedaan? Hoe is het om je kinderen af te zetten bij school en daarna een rip-deal te plegen? En hoe was het afscheid van hun

Charlotte Marres (1978) rondde in 2004 haar opleiding fotografie aan de Kunstacademie Minerva in Groningen af. Zij startte een bijzondere project, waarbij je als lezer voor het eerst een idee krijgt hoe dat moet zijn om als moeder in de gevangenis te zitten.
Tijdens het borduren in de gevangenissen ging er een wereld voor haar open: verhalen van vroeger, ervaringen van nu. De meest pure gevoelens en wijze lessen werden met haar gedeeld en ontsnappen nu via het boek  ‘Mama komt zo’”  met 42 bijzondere boodschappen van moeders uit de gevangenis.

borduren in de gevangenisOp 23 april 2014 komt het boek ‘Mama komt zo’ van Charlotte Marres uit. De combinatie van fotografie en tekst in ‘Mama komt zo’ geeft een intieme kijk op de intrigerende, verborgen wereld van moeders in detentie.