Gerelateerde artikelen

  • Patroon knuffelauto of speelauto van stof Patroon knuffelauto of speelauto van stof
  • Servet motief plakken op stof Servet motief plakken op stof
  • Kunst met kranten foto’s en knipsels Kunst met kranten foto’s en knipsels
  • Bijen plekje geven in eigen tuin Bijen plekje geven in eigen tuin
  • Vliegtuigjes vouwen met een beetje hulp Vliegtuigjes vouwen met een beetje hulp
  • Mickey of Minnie Mouse oren pimpen Mickey of Minnie Mouse oren pimpen
hobby

Bouwplaat Anne Frankhuis

bouwplaat anne frankhuisBouwplaat Anne Frankhuis is een mooi item om het verhaal over de 2e wereldoorlog al knippend, vouwen en plakkend te vertellen aan de kinderen (vanaf 10 jaar) en samen te bespreken. Bouwpakket Anne Frank Huis  is Nederlands en kost € 18,50. Het huis is een monument ter gedachtenis aan Anne Frank en haar familie.
Anne Frank was een uit Duitsland afkomstig Joods meisje dat bekend is geworden door het dagboek dat ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen ze ondergedoken zat in Amsterdam. Zij stierf hoogstwaarschijnlijk aan uitputting in het concentratiekamp Bergen-Belsen.

Bouwplaat Anne Frankhuis

bouwplaat anne frankhuis en museumHoe is het voorhuis met het Achterhuis verbonden? Waar bevond zich het bedrijf van Anne Franks vader? Waar hielden de onderduikers zich precies schuil? En vanuit welk raam kon Anne Frank de kastanjeboom zien? Op deze en andere vragen krijg je al doende antwoord met het nieuwe historische bouwpakket van Prinsengracht 263. Een brochure met bouwinstructies en achtergrondinformatie over de onderduikperiode, de onderduikers en de helpers maakt deel uit van het pakket.

Uiteraard bezoek je het Anne Frank museum aan de Prinsengracht in Amsterdam.