Gerelateerde artikelen

  • Patroon knuffelauto of speelauto van stof Patroon knuffelauto of speelauto van stof
  • Boeken kaften tips en werkuitleg van het kaften Boeken kaften tips en werkuitleg van het kaften
  • Bandana ook geschikt om te decoreren Bandana ook geschikt om te decoreren
  • Fotografie tips en trucs voor fotografietalent Fotografie tips en trucs voor fotografietalent
  • Oude lampenkap restylen met tips en ideeën Oude lampenkap restylen met tips en ideeën
  • Tien tips voor het zelf leggen van laminaat Tien tips voor het zelf leggen van laminaat
eropuit

Tuna wat is dat en waar is Tuna Festival

Bron: thesethingstoo.blogspot.nl
Bron: thesethingstoo.blogspot.nl

Tuna bestaat al vijftig jaar en wordt in 2014 in Eindhoven gevierd met groots Tunafestival. Tuna Ciudad de Luz bestaat in 2014 maar liefst vijftig jaar. Om dit bijzondere lustrum te vieren zal in september 2014 wederom een groot vrij toegankelijk Tunafestival georganiseerd worden in Eindhoven. Studenten vanuit de hele wereld komen voor de elfde keer naar de Eindhovense Markt om ons hun mooiste liederen ten gehore te brengen.

Tuna Festival in Eindhoven

Tijdens het weekend van donderdag 18 t/m zondag 21 september 2014 hoor je in de hele binnenstad van Eindhoven Tuna-muziek, vinden er spontane romantische serenades en spectaculaire ‘pandereta’– en vaandelshows plaats.
Bekijk het programma en uitgebreide informatie bij tunafestival.nl

Tuna, wat is dat

Tuna is van origine een Spaanse traditie. Het begrip ‘Tuna’ komt van het oude werkwoord ‘Tunar’, en dat betekent zwerven en stamt uit de vroege middeleeuwen. Groepjes studenten trokken van leermeester naar leermeester. Onderweg stopten zij bij veel kloosters, waar zij onderdak en gratis soep kregen. Door het maken van muziek konden zij zich in hun levensonderhoud voorzien. De liefde werd bezongen door gevoelige serenades te geven om ongehuwde schonen voor zich te winnen.

Een zingende gitaarspelende student is een Tuno. Een groepje muzikanten wordt een Tuna genoemd. Later, rond het jaar 1200, verschenen in Europa de eerste universiteiten. Hierdoor verdween de noodzaak om rond te trekken.
Lees verder bij Tunafestival.nl