Gerelateerde artikelen

  • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
  • T-shirt ontwerpen met deze acht tips T-shirt ontwerpen met deze acht tips
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Persoonlijk en origineel inpakpapier zelf maken Persoonlijk en origineel inpakpapier zelf maken
  • Vetbollen maken voor vogels in de winter Vetbollen maken voor vogels in de winter
  • Bloemcorsage maken met handige tips en trucs Bloemcorsage maken met handige tips en trucs
hobby

WigJig en sieraden maken

Bron: wireworkersguild.blogspot.nl
Bron: wireworkersguild.blogspot.nl

Wigjig, wat is dat? Een Wigjig is hetzelfde als een Wire & Wire Artist of een Wire & Wire metaaldraad winder en die verkopen ze bij creadream.nl  Ze noemen het daar een ‘thing-a-ma-jig deluxe wire-artist’ en je gebruikt het voor het vormen van sieraad-onderdelen, versieringen, lussen, spelden en andere verschillende ontwerpen. Door simpelweg de pinnen op de basisplaat te bevestigen kan je zelf een model maken! Door dit te herhalen maak je gemakkelijk een identiek model.
De thing-a-ma-jig deluxe wire-artist heeft een basisplaat (13 x 10 cm) die van sterk aluminium is gemaakt. De pinnen zijn van hetzelfde materiaal. De pinnen zijn bestendig tegen vervorming en kunnen keer op keer worden gebruikt. Verder bevat het instructies met 6 voorbeeldpatronen.

oorbellenHet voordeel van deze wire-artist is dat het heel sterk is en de pinnetjes goed in het basisplaat blijven zitten. Er bestaan ook goedkopere kunststof wire-aritst. Het nadeel van kunststof wire-artists is echter dat de pinnetjes vaak wegspringen tijdens het maken van een vorm. Dit pakket bevat ook kleine kunststof ‘pegs’. Deze kunststof onderdelen kunnen onderaan de wire artist bevestigd worden aan de metalen pinnetjes zodat de pinnetjes stevig blijven zitten. Wire-artists zijn voornamelijk bedoeld voor draad in diktes 1.2 mm of 0.7 mm.

Op de site Wigjig.com zijn vele patronen en instructies te vinden, interessant voor zowel beginners als gevorderden.