Gerelateerde artikelen

  • Kussenovertrek versieren met patchwork en vrij borduren Kussenovertrek versieren met patchwork en vrij borduren
  • Hoe creatief zijn en creatiever worden Hoe creatief zijn en creatiever worden
  • Bouwplaten voor kinderen Bouwplaten voor kinderen
  • Voorbeelden schminken kinderen Voorbeelden schminken kinderen
  • Hoedjes, petjes of piratendoek Hoedjes, petjes of piratendoek
  • Kleurplaten jaarwisseling Kleurplaten jaarwisseling
moeders

Judo voor kinderen goed of meer agressie

Bron: orthokids.org
Bron: orthokids.org

Judo is, dacht ik, dé juiste sport voor jongens (en meisjes), of worden jongens die aan een vechtsport doen gewelddadiger dan hun leeftijdsgenoten die niet een vechtsport beoefenen.
De judobond Nederland denkt daar duidelijk over: “Vechtsporten leveren een hele grote bijdrage in juist het voorkomen van agressie. Het is prachtig om te leren ontdekken dat door alle gevechtsporten een rode draad loopt die te maken heeft met het leren kennen van jezelf, ontwikkelen van een stuk discipline en respect, kweken van doorzettingsvermogen en mentaliteit.”

Judo doe je bij een erkende sportschool in de buurt

Ik denk dat het in ieder geval belangrijk is om een goede sportschool te kiezen die de bovengenoemde punten hoog heeft staan. Wacht even met opgeven van je kind tot hij/zij het laatste zwemdiploma heeft gehaald en bekijk dan wat de sportscholen bij jullie in de buurt te bieden hebben.

Bij schooljudo.nl, de ‘grootste judoclub’ van Nederland, weten ze als geen ander wat judo voor kinderen betekent. Judo staat voor een aantal belangrijke opvoedkundige en motorische waarden.

judo ballet 2013 a judo ballet 2013